ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Για τις ενέργειες του προεδρείου της Ένωσης σε σχέση με την δικαστική διεκδίκηση των οφειλόμενων ρεπό.

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Στις 28/2/2020 πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης.

Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών με αφορμή τα όσα λέχθηκαν και αποφασίστηκαν σε αυτό το Δ.Σ. για το ζήτημα των οφειλόμενων ρεπό, καταγγέλλει την στάση του προεδρείου της Ένωσης και των συνοδοιπόρων τους της Α.Ε.Π.Π.  για τον λόγο ότι:

  • Αντί να διεκδικήσουμε από την κυβέρνηση να εφαρμοστεί η νομοθεσία και για εμάς τους πυροσβέστες, όπως ισχύει και εφαρμόζεται για την υπερεργασία σε όλους τους πολιτικούς δημόσιους υπαλλήλους της χώρας, καταφεύγουν στα δικαστήρια για να κατευνάσουν τις εύλογες αντιδράσεις των μελών, για την συνεχόμενη υπερεκμετάλλευση του ελευθέρου χρόνου που υφίστανται ( αζημίως για το δημόσιο ) και που επιδεινώθηκε ακόμη περισσότερο μετά την ψήφιση του νόμου 4662/2020 και την εφαρμογή της προληπτικής επιφυλακής.
  • Ο λόγος που επικαλούνται ότι το κάνουν είναι, για να υποχρεωθεί δήθεν το κράτος, να μας αποζημιώσει μέσα από δικαστικές αποφάσεις, που θα τραβήξουν όμως κάποια χρόνια μέχρι να τελεσιδικήσουν και άγνωστο πως, για την υπερσυσωρευμένη απλήρωτη υπερεργασία χιλιάδων πυροσβεστών. Είναι αυτοί οι ίδιοι όμως, που μαζί με όλους τους ομογάλακτους σε ομοσπονδία και πρωτοβάθμιες ενώσεις, για δεκαετίες άφηναν ανενόχλητο το κράτος να την εκμεταλλεύεται, για να χρηματοδοτεί και με τον δικό μας ιδρώτα την γνωστή σε όλο τον πολύπαθο λαό « ανάπτυξη »!
  • Το γεγονός ότι επιλέγουν συνειδητά την δικαστική οδό για να αποφύγουν το αυτονόητο που είναι και καταστατική τους υποχρέωση έναντι των μελών, δηλαδή την αγωνιστική διεκδίκηση, το αποκαλύπτουν οι ίδιες τους οι τοποθετήσεις κατά την διάρκεια του Δ.Σ. όπου τα περισσότερα μέλη του προεδρείου και της Α.Ε.Π.Π.δήλωναν, ότι ναι μεν διαφωνούν με την τακτική των δικαστικών προσφυγών,αλλά δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς γιατί είναι απαίτηση των μελών της Ένωσης!!

Είναι χαρακτηριστικές κάποιες από τις τοποθετήσεις  τους στην διάρκεια του Δ.Σ. όπως:

« Είναι μια χαμένη μάχη η διεκδίκηση των οφειλόμενων ρεπό » – « Χαμένα χρήματα και χρόνος » – « Δεν θα κερδηθεί το δικαστήριο αυτό, αλλά είναι αίτημα των πυροσβεστών και πρέπει να το διεκδικήσουμε ».

Αλώστε αυτό αποδείχθηκε και στην πράξη, από την άκαρπη μετά από 7 ολόκληρα χρόνια πορεία στις δικαστικές αίθουσες σε πρώτο και δεύτερο βαθμό, της προσφυγής απόστρατου συναδέλφου, διεκδικώντας τα ρεπό που του όφειλε η υπηρεσία από την ενέργεια.

Η πραγματικότητα όμως είναι ότι ο συνάδελφος σήκωσε όλο το βάρος αυτής της σοβαρής υπόθεσης στην πλάτη του, χωρίς καμία ουσιαστική βοήθεια από τα συνδικαλιστικά όργανα από πλευράς στοιχείων, επιχειρημάτων και υπομνημάτων, παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις που έκανε για αυτό, αλλά και την συνεχή επισήμανση του εκπροσώπου της Ε.Α.Κ.Π. σε Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας για την υποστήριξη της μοναδικής προσφυγής που είχε κατατεθεί για την οφειλόμενη υπερεργασία.

Το γεγονός ότι την προσφυγή την είχε αναθέσει ο απόστρατος συνάδελφος στον νομικό σύμβουλο της Ομοσπονδίας, με σκοπό να γίνει υπόθεση του ίδιου του συνδικαλιστικού κινήματος του Π.Σ., αλλά όλα αυτά τα χρόνια τα συνδικαλιστικά όργανα έκαναν τον « Αλέκο », φανερώνει και την ειλικρίνεια των σημερινών τους προθέσεων, για το όψιμο « ενδιαφέρον » που δείχνουν για την απλήρωτη υπερεργασία μας!!!

Ναι, αυτή την Ομοσπονδία και αυτά τα συνδικαλιστικά όργανα που σήμερα δήθεν κόπτονται για να καταγράψουν τον όγκο των χρωστούμενων ρεπό, αλλά άφησαν συνειδητά να περάσουν επτά ολόκληρα χρόνια χωρίς να συγκεντρώσουν αυτά τα πολύτιμα στοιχεία ώστε να φανεί το μέγεθος της καταλήστευσης, με αποτέλεσμα να χαθεί μία μάχη  που η επιτυχή της έκβαση θα άνοιγε τον δρόμο της δικαίωσης για όλους τους πυροσβέστες!!  

Εξ ου λοιπόν από πού απορρέουν και οι παραπάνω αποκαλυπτικές τους δηλώσεις!

Γιατί έχουν γνώση οι « φύλακες » των εργασιακών μας συμφερόντων για τις    « φιλεργατικές »  δικαστικές αποφάσεις που βγαίνουν σωρηδόν! Για αυτό τον λόγο αυτοί με όλους τους άλλους « αγωνιστές πρωτοπόρους » των δικαστικών προσφυγών, όπως π.χ. τα προεδρεία των ενώσεων της Δυτικής Θεσσαλίας και της Δυτικής Ελλάδας που καμαρώνουν για το « κατόρθωμά » τους ότι ξεκίνησαν ΠΡΩΤΟΙ τον δικαστικό αγώνα, έδειξαν όλοι μαζί στους πυροσβέστες ως μόνη λύση τις δικαστικές προσφυγές και δεν ψέλλισαν ούτε μία λέξη για ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ.

Για αυτό τον λόγο το προεδρείο της Ένωσης, την επιλογή για τις προσφορές των δικηγορικών γραφείων που « ίδρωσαν » για να μαζέψουν, την αφήνει στους ίδιους τους συνάδελφους  « πελάτες » να επιλέξουν μόνοι τους! 

Για να « νίψει τα χείρας του » ως άλλος πόντιος Πιλάτος την ώρα της δικαστικής κρίσης!! 

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Tα τελευταία χρόνια έχουν γίνει τόσα πολλά σε βάρος των εργασιακών μας συμφερόντων, χωρίς να υπάρξει η παραμικρή αντίδραση από τα συμβιβασμένα συνδικαλιστικά όργανα του κυβερνητικού συνδικαλισμού, που πλέον δεν κρίνεται η ειλικρίνεια και οι προθέσεις τους!

Αυτό που πλέον κρίνεται, είναι το κατά πόσο οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στο Πυροσβεστικό Σώμα, εποχικοί, πενταετείς και μόνιμοι, έχουν βγάλει τα συμπεράσματα τους από τα δεινά που υπόκεινται χωρίς τελειωμό και πόσο αποφασισμένοι είναι για να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και να στείλουν τους ντήλερ της κυβερνητικής αντεργατικής πολιτικής και των δικηγορικών γραφείων στο περιθώριο του συνδικαλιστικού κινήματος, πριν είναι οριστικά αργά!!

ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ  ΚΙΝΗΣΗ  ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ