Καταγγελία της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΟΛΜΕ

Καταγγέλλουμε την πλειοψηφία του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ που μόλις χθες το βράδυ της Τετάρτης 16  Νοεμβρίου μας κοινοποίησε ότι στις 11 το πρωί του Σαββάτου 19 Νοεμβρίου, δηλαδή σε δύο μέρες, θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα η Γ.Σ. των Προέδρων της 22ηςΟκτωβρίου, την οποία η ίδια ακριβώς πλειοψηφία είχε πραξικοπηματικά αναβάλει δύο μόλις μέρες πριν την πραγματοποίησή της, με την αστεία δικαιολογία ότι επί έναν ολόκληρο μήνα δεν είχε καταφέρει να βρει αίθουσα που θα τη φιλοξενήσει.

Η απαράδεκτη αυτή απόφαση αποτελεί ένα ακόμα βήμα εκφυλισμού των Σωματείων και απαξίωσης της Ομοσπονδίας. Καλούν τους εκπροσώπους των ΕΛΜΕ να προσέλθουν στη Γ.Σ. των Προέδρων χωρίς να έχουν προηγηθεί ούτε Γενικές Συνελεύσεις, ούτε καλά-καλά Διοικητικά Συμβούλια, στην οποία δε θα μπορεί να συζητηθεί τίποτα άλλο παρά μόνο το θέμα της προκήρυξης κλαδικής απεργίας. Είναι σαφές ότι η πλειοψηφία του Δ.Σ της ΟΛΜΕ  (ΔΑΚΕ – ΣΥΝΕΚ – ΠΕΚ) προσπαθεί απεγνωσμένα να αποφύγει τη μήνη των εκπροσώπων των ΕΛΜΕ για την απαράδεκτη απόφαση τους να συμμετέχουν στις ηλεκτρονικές εκλογές-παρωδία, κόντρα στην εκφρασμένη θέληση της πλειοψηφίας των ΕΛΜΕ. Αυτός άλλωστε ήταν και ο πραγματικός λόγος της εσπευσμένης αναβολής της τελευταίας Γ.Σ. των Προέδρων.

Να σημειώσουμε, επίσης, ότι οι εκπρόσωποι των απομακρυσμένων από το κέντρο ΕΛΜΕ, όπως η δική μας, είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν υπέρογκα ποσά για την αγορά αεροπορικού εισιτηρίου, αν και εφόσον βέβαια υπάρχει διαθέσιμη θέση, ενώ όσο πιο κοντά στην ημερομηνία της πτήσης είναι η κράτηση τόσο πιο τσουχτερή είναι η τιμή. Αλλά, προφανώς, αυτό δεν αφορά τους “συναδέλφους” της πλειοψηφίας του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, όπως δεν τους αφορά η απώλεια των χρημάτων για μετακίνηση και διαμονή του εκπροσώπου μας, όταν τελευταία στιγμή και εντελώς αναίτια αποφάσισαν την αναβολή της προηγούμενης Γ.Σ. των Προέδρων.

Το αποτέλεσμα όλων αυτών των μεθοδεύσεων της ΟΛΜΕ είναι να μπλοκαριστεί η αρχική ΓΣ των προέδρων και μαζί της η πολύ πιθανή έκβαση απόφασης για αποχή από τις ηλεκτρονικές εκλογές από τα Υπηρεσιακά Συμβούλια. Ταυτόχρονα και όσον αφορά τη δική μας ΕΛΜΕ, η ΟΛΜΕ κατάφερε να μας στερήσει το δικαίωμα της ΓΣ των μελών μας και της συμμετοχής και ψήφου αντιπροσώπου μας στη ΓΣ προέδρων, λόγω του μικρού διαθέσιμου χρονικού ορίου που έθεσε, τελικά εσκεμμένα. Καλούμε τους συναδέλφους σε όλη την χώρα να βγάλουν συμπεράσματα από τις ενέργειες αυτές της πλειοψηφίας του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ και μέσα από την ενεργοποίηση όλων μας να ανατρέψουμε τους αρνητικούς συσχετισμούς στην Ομοσπονδία που αποτελούν τροχοπέδη στην ανάπτυξη των αγώνων μας για ανατροπή της βάρβαρης κυβερνητικής πολιτικής.

ΕΛΜΕ  Σάμου