ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η κυβέρνηση αδιαφορεί προκλητικά για τα αιτήματα των κατοίκων του χωριού μας και προχωρά, με αυταρχισμό και καταστολή στην εφαρμογή, (που υπέγραψε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ), της απάνθρωπης απόφασης ΕΕ Τουρκίας Ελλάδας που κρατάει εγκλωβισμένους τους πρόσφυγες, μετανάστες στα νησιά, ενώ το Δουβλίνο τους απαγορεύει να μεταβούν στις χώρες πραγματικού προορισμού τους, με απρόβλεπτες και επικίνδυνες συνέπειες για τη ζωή τη δική τους και τη δική μας.

Καλούμε τις γυναίκες να μην συμβιβαστούν με την θεωρία του μικρότερου κακού με το να δεχτούμε την φυλακή των 1200, όπως προτείνει ο Δήμαρχος και κάποιοι συμπολίτες μας. Είναι σίγουρο ότι η αθλιότητα της πόλης θα μεταφερθεί στο χωριό μας.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη και την συμπαράστασή μας στις γυναίκες της Χίου και της Λέσβου που αντιμετωπίζουν την βία και την καταστολή της κυβέρνησης της ΝΔ και υπερασπίζονται την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και δικαιώματα.

Δεν κάνουμε πίσω, αγωνιζόμαστε και συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις που προγραμματίζονται για:

Να πάρει πίσω την απόφαση επίταξης ακινήτων

Να σταματήσουν οι εργασίες στου Ζερβού για το νέο ΚΥΤ

Να κλείσουν τώρα τα κέντρα φυλακές. Να μη γίνει κανένα νέο στο νησί

Άμεσος απεγκλωβισμός προσφύγων και μεταναστών από το νησί και τη χώρα

Οι πρόσφυγες και μετανάστες να διαμένουν σε ένα μικρό χώρο καταγραφής και ταυτοποίησης και αφού πάρουν πιστοποιητικό υγείας να μεταβαίνουν στην ηπειρωτική Ελλάδα. Εκεί σε αξιοπρεπείς δομές να υποβάλλουν τα αιτήματά τους και σύντομα να παίρνουν χαρτιά για τις χώρες προορισμού τους.

Καμιά εμπλοκή ΜΚΟ στο προσφυγικό – μεταναστευτικό

Να καταργηθεί τώρα η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας και η συνθήκη του Δουβλίνου.

Η ΕΕ να ανοίξει τις πύλες της και να δεχτεί σε όλες τις χώρες της πρόσφυγες και μετανάστες.

Να αποζημιωθούν όσοι έχουν υποστεί ζημιές από τις συνέπειες του μακροχρόνιου εγκλωβισμού

25/02/20