ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

 

Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου καταγγέλλει για άλλη μια φορά την επικίνδυνη κυβερνητική πολιτική που ασκείται στον τομέα της Δημόσιας Υγείας, βάζοντας καθημερινά σε κίνδυνο την υγεία  εργαζομένων και  ασθενών.

Οργή και αγανάκτηση προκαλεί στους εργαζόμενους η ανάλγητη προκλητική και επικίνδυνη πολιτική της Κυβέρνησης, του αμόρδιου Υπουργείου, της 2ης Υ.Π.Ε. και της Διοίκησης του Νοσοκομείου Σάμου, που έχουν αφήσει εδώ και μήνες τους εργαζόμενους χωρίς τα απαραίτητα μέσα  ατομικής προστασίας, κυρίως σε γάντια. Από τον Αύγουστο του 2020 τα γάντια για τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου είναι είδος πολυτέλειας, αφού δίνονται με το σταγονόμετρο και δεν επαρκούν, ενώ σε πολλές περιπτώσεις δεν ενδείκνυται για Νοσοκομειακή χρήση, σε πολλές περιπτώσεις οι εργαζόμενοι, για να μπορούν να δουλέψουν και να προστατευτούν, τα αγοράζουν  και τα πληρώνουν από την τσέπη τους. Η χρήση γαντιών από τους εργαζόμενους στην Υγεία επιβάλλεται,όπως καιη συχνή αλλαγή για την προστασία των εργαζομένων και των ασθενών για την αποφυγή διασποράλοιμώξεων.

Απαιτούμε:

  • Τώρα να προμηθευτεί το Νοσοκομείο όλα τα απαραίτητα μέσα ατομικής προστασίας, και κυρίως γάντια για νοσοκομειακή χρήση

 

Το Δ.Σ. του Συλλόγου