ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

«Τώρα έχεις κάπου να το πεις» είναι ο τίτλος της καμπάνιας που ξεκίνησε το Κέντρο Διοτίμα στη Σάμο, με στόχο την ευαισθητοποίηση κατά της βίας που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες λόγω φύλου. Με την καμπάνια μας θέλουμε να ενημερώσουμε τις γυναίκες της Σάμου, ότι μπορούν πλέον να απευθυνθούν σε επαγγελματίες με εξειδίκευση και τεχνογνωσία, να ενημερωθούν για τα δικαιώματα τους, να λάβουν υποστήριξη, να προχωρήσουν σε μια ζωή χωρίς φόβο, κίνδυνο, βία· όπως αξίζουν!

Το Κέντρο Γυναικείων Μελετών και Ερευνών ‘Διοτίμα’ είναι μια γυναικεία οργάνωση εξειδικευμένη σε ζητήματα έμφυλης βίας, με τριαντάχρονη δράση. Η έδρα μας βρίσκεται στην Αθήνα, ενώ την τελευταία πενταετία δραστηριοποιούμαστε στη Θεσσαλονίκη και τη Λέσβο.

Εδώ και τέσσερις μήνες το Κέντρο Διοτίμα βρίσκεται και στη Σάμο, παρέχοντας ολοκληρωμένη υποστήριξη σε επιζώσες και επιζώντες έμφυλης βίας, με την υποστήριξη/ χρηματοδότηση της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR).

Το τοπικό μας γραφείο στο Βαθύ και η ομάδα μας, που αποτελείται από εξειδικευμένες ψυχολόγους, κοινωνικές λειτουργούς, δικηγόρους και διερμηνείς, παρέχει  μια σειρά από υπηρεσίες υποστήριξης σε ενήλικες γυναίκες, ντόπιες, αιτούσες άσυλο, προσφύγισσες, αλλά και σε άνδρες και ΛΟΑΤΚΙ άτομα που έχουν υποστεί έμφυλη βία.

Μεταξύ των υπηρεσιών που παρέχουμε είναι: υποδοχή και διάγνωση αναγκών, ψυχοκοινωνική υποστήριξη, νομική βοήθεια και εκπροσώπηση στα δικαστήρια, συνοδεία σε φορείς και υπηρεσίες, παραπομπές σε άλλους φορείς κ.ά.

Παράλληλα, οργανώνουμε δράσεις πρόληψης της έμφυλης και ενδοοικογενειακής  βίας, όπως ομαδικές συναντήσεις ενημέρωσης για τα δικαιώματα των γυναικών, δράσεις ενδυνάμωσης και ευαισθητοποίησης, επιμορφωτικά προγράμματα για επαγγελματίες και στελέχη φορέων και υπηρεσιών αναφορικά με την έμφυλη βία, τα εθνικά και διεθνή πρωτόκολλα απόκρισης κ.ά.

Για ραντεβού:

Δευτέρα-Παρασκευή 10.00-17.00

Τηλ. : 6981 760678

E-mail: samos.diotima@gmail.com

 

Δουλεύουμε μαζί για την εξάλειψη της έμφυλης βίας

Ενδυναμώνουμε τις γυναίκες για να υπερβούν τη βία και τις διακρίσεις

 

Ομάδα Σάμου, Κέντρο Διοτίμα

 

Για περισσότερες πληροφορίες οι δημοσιογράφοι μπορούν να απευθύνονται:

Μαρία Τζαβάρα/συντονίστρια ομάδας Σάμου: 6975 860357

tzavara.diotima@gmail.com

 

ΚΕΝΤΡΟ ΓΥΝΑΙΚΕΙΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΩΝ ‘ΔΙΟΤΙΜΑ’

Διεύθυνση Αθήνας:

3ης Σεπτεμβρίου 43A , 104 33 Αθήνα

Τηλέφωνο:

210-3244380

 

https://diotima.org.gr/

https://www.facebook.com/NGOdiotima/