Δεν συμφώνησαν σε κινητοποίηση ούτε σε απεργία οι φορείς με κυρίαρχο τον εμπορικό Σύλλογο που διαφώνησε στην πρόταση του Περιφερειάρχη βορείου Αιγαίου, Κώστα Μουτζούρη κατά την έκτακτη σύσκεψη που συγκάλεσε το μεσημέρι της Δευτέρας στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου. Φόντο της συζήτησης το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η Μυτιλήνη μετά την καταστροφή του ΚΥΤ Μόριας και το «άβατο» στο οποίο έχει μετατραπεί η περιοχή του Καρά- Τεπέ.

Με πλήθος τηλεοπτικών συνεργείων και διεθνών πρακτορείων να βρίσκονται στη Λέσβο, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης, φέρεται να υποστήριξε ότι η απεργία και η κινητοποίηση (σ.σ. που δεν μπορεί να γίνει μαζικά λόγω κορονοϊού) δεν είναι πρόσφορο μέσο πάλης. Σε αμηχανία βρέθηκαν οι φορείς, εφόσον δεν υπήρξε συμφωνία, ενώ η βάση που έθεσε ο κ. Μουτζούρης ήταν για κινητοποίηση την Τρίτη με αίτημα «την ομαλοποίηση της κατάστασης στην πόλη της Μυτιλήνης και την  άμεση απομάκρυνση των μεταναστών με πλοία». Στον κορονοϊό στάθηκε και ο φαρμακευτικός Σύλλογος σημειώνοντας ότι με την απεργία των φαρμακείων θα δημιουργηθούν συνθήκες συνωστισμού σε αυτά που εφημερεύουν.

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Μουτζούρης επιδιώκει να προγραμματίσει συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, το συντομότερο δυνατό. Από την άλλη, το Επιμελητήριο πρότεινε να μεταβεί μαζί με τον κ. Μουτζούρη στον εισαγγελέα ώστε να αναζητηθούν ευθύνες για τα καταστήματα που είναι κλειστά εδώ και μία εβδομάδα στην περιοχή του καρά- Τεπέ.

Αντιπολίτευση στην κυβέρνηση έκανε γι’ άλλη μια φορά ο Δήμαρχος Μυτιλήνη, αλλά κατόπιν εορτής, όπως σημείωσαν μέλη που βρέθηκαν στη σύσκεψη, καθώς επανέλαβε το αίτημα για καμία δομή και άμεση αποσυμφόρηση, χωρίς να λαμβάνει υπόψη του την κατάσταση στον Καρά- Τεπέ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι προκλήθηκε σούσουρο όταν έγινε γνωστό στη σύσκεψη, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχης Βέρρος δεν κλήθηκε σε αυτήν γιατί δεν ήθελε… ο Δήμαρχος Μυτιλήνης.

Πηγη: “ΣΤΟ ΝΗΣΙ”