ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Καλεσμένος στη εκπομπή της ΕΡΤ 1Συμβαίνει στην Ευρώπη” θα είναι αύριο,  Σάββατο 13 Νοεμβρίου στις 14:00 ο Μιχάλης Αγγελόπουλος, πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Τοπικής  Αυτοδιοίκησης (ΚΕΔΕ) και της Ευρωπαϊκής Κίνησης Ελλάδος και πρώην Αντιπρόεδρος του Κογκρέσου Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης.

 

Αντικείμενο της εκπομπής θα είναι η Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης, που έχει ξεκινήσει με διευρυμένη ατζέντα, η οποία περιλαμβάνει τις πολλές και κρίσιμες προκλήσεις ενώπιον των οποίων βρίσκεται η Ε.Ε.

 

Στο πλαίσιο της Διάσκεψης, η Ευρωπαϊκή Κίνηση έχει καταθέσει εδώ και καιρό μια σειρά προτάσεων που στόχο έχουν την ενδυνάμωση του ευρωπαίου πολίτη, την ενεργό συμμετοχή του στη λήψη αποφάσεων, την αναβάθμιση των θεσμικών -και κυρίως των εκλεγμένων- οργάνων της Ένωσης, τη διεύρυνση της ενοποίησης, την αυξημένη λογοδοσία, τη χάραξη ρεαλιστικών πολιτικών βασισμένων στις ιδρυτικές αξίες της αλληλεγγύης, της σύγκλισης και της συνοχής εντός Ε.Ε. και πολλά άλλα.

 

Την εκπομπή, που έκανε πρεμιέρα το περασμένο Σάββατο, παρουσιάζουν οι δημοσιογράφοι Γιώργος Παπαγεωργίου και Κλειώ Νικολάου από το στούντιο της ΕΡΤ, ο Γιώργος Συριόπουλος από τις Βρυξέλλες και ο Κώστας Δαβάνης από το Στρασβούργο.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ