ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ & ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΣΑΜΟΥ

 

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ! ΟΧΙ ΑΛΛΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ

ΔΕΝ ΣΙΩΠΟΥΜΕ – ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΑΛΛΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΑ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑΤΑ

ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΜΕΤΡΑ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΕΝΟΧΟΙ

 

 

Συναδελφισσες και συνάδελφοί,

 

Για μια ακόμη φορά τα κέρδη της μεγαλοεργοδοσίας μπαίνουν εμπόδιο μπροστά στις ανάγκες μας και την ασφάλειά μας, διότι μετριούνται ως κόστος.

Μιλάμε για ένα προδιαγραμμένο έγκλημα που όλα αυτά τα χρονιά ήξεραν Κυβερνήσεις-Κράτος.

Ήξεραν για τα ελλιπή μέτρα προστασίας που υπήρχαν στους σιδηροδρόμους καθώς όλα αυτά τα χρόνια οι εργαζόμενοι τα είχαν καταγγείλει με πρωτοπόρους τις ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ.

Μιλάμε για μια εταιρεία που ανήκει σε Ιταλούς μετόχους μετά το ξεπούλημα από την προηγούμενη κυβέρνηση λόγο της “απελευθέρωσης των σιδηροδρόμων λόγω οδηγίας της ΕΕ και λόγω μνημονικής υποχρέωσης (που ψήφισαν όλα τα αστικά κόμματα). Η εταιρεία ξεπουλήθηκε με το γελοίο ποσό των 45εκ ευρώ και κάθε χρόνο έχει χορηγία από το κράτος 50εκ ευρώ.

Οι εργαζόμενοι εκεί δουλεύουν 11 ώρες, 9 ημέρες συνεχόμενες, με υποστελέχωση, με ελλιπή μέτρα προστασίας, με συστήματα ελέγχου να μη υπάρχουν.

Για όλα τα παραπάνω και για πολλά άλλα οι εργαζόμενοι στους σιδηροδρόμους έκαναν δεκάδες καταγγελίες και απεργίες οι οποίες βγαίνανε παράνομες και καταχρηστικές από τις Κυβερνήσεις (όπως προχθές στους εργαζόμενους στο ΜΕΤΡΟ). Το συμπέρασμα και η ουσία είναι ένα: ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ ΟΙ ΝΕΚΡΟ ΜΑΣ.

Δεν θα ανεχτούμε άλλο η ασφάλειά της ζωής μας να μετριέται ως κόστος επειδή δεν είναι παραγωγικά ωφέλιμο για τους μεγαλοεργοδότες.

Και εδώ στο νησί είναι αναγκαίο να δούμε τα Λεωφορεία των ΚΤΕΛ για ασφαλή μεταφορά, με πιο συχνά δρομολόγια, με καλούς χρόνους (δείτε Ζερβού).

Επομένως και εμείς από την μεριά μας θα είμαστε στην κινητοποίηση στις 6-3-2023 στην πλατεία Καρλοβάσου στις 6:00μμ,

 

ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ Δευτέρα 6/3/2023

και ώρα 6.00 μ.μ. στην πλατεία Καρλοβάσου

είναι χρέος και τιμή για τα χαμένα παιδιά μας

 

Το Δ.Σ.

 

Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων & Συναφών Επαγγελμάτων Ικαρίας – Φούρνων

για τη συγκέντρωση στις 6 Μάρτη 2023

Συναδέλφισσες/φοι,

Το Δ.Σ. και τα μέλη του σωματείου εκφράζουμε, για τη πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη, τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους φίλους των αδικοχαμένων θυμάτων, καθώς και ευχές για ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.

Είναι τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ αλλά και των προηγούμενων (ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ), για το δήθεν “υπερσύγχρονο” ιδιωτικοποιημένο σιδηρόδρομο. Τον ξέρουμε τον ένοχο και είναι γνωστή η αιτία.

Είναι η πολιτική όλων των κυβερνήσεων και η παγερή αδιαφορία τους αλλά και των ιδιωτικών εταιριών και των επιχειρηματικών ομίλων, που βάζουν πάνω από τα κέρδη τους  την ασφάλεια προσωπικού και επιβατών, θυσιάζοντας ανθρώπινες ζωές, αφήνοντας πίσω τους εκατόμβες νεκρών.

Είναι ντροπή τους όταν, εν έτη 2023, λένε πως φταίει η κακιά η ώρα και η μοίρα, αποδίδοντας τις ευθύνες μόνο σε ανθρώπινα λάθη, όταν οι εργαζόμενοι στους σιδηρόδρομους είχαν προειδοποιήσει για τα προβλήματα που υπάρχουν και όταν αυτά μπορούν να ελαχιστοποιηθούν ή ν’ αποφευχθούν όσο η επιστήμη και η τεχνολογία αναπτύσσεται. Όλα αυτά τα χρόνια, κυβερνήσεις, κράτος, εργοδοσία, άφησαν στην τύχη τους την ζωή και την μετακίνηση του λαού, γιατί θεωρείται “κόστος” η ασφαλής μετακίνηση, τα μέτρα ασφαλείας, τα συστήματα ελέγχου, η στελέχωση με μόνιμο προσωπικό με βάση τις ανάγκες που υπάρχουν.

Είναι ντροπή όταν βιώνουμε και αντικρίζουμε εικόνες από κτίρια να πέφτουν σαν χαρτόκουτα από τους σεισμούς, αλλά και τα προηγούμενα χρόνια με πυρκαγιές και πλημμύρες επειδή “κόστος” τούς είναι επίσης τα αντισεισμικά, αντιπυρικά και αντιπλημμυρικά έργα και τα αντίστοιχα μέτρα προστασίας.

Είναι επίσης ντροπή όταν τα  ταξικά σωματεία, συνδικάτα και εργατικά κέντρα που παλεύουν και διεκδικούν στους χώρους δουλειάς τους, η κυβέρνηση απαντά με βίαιη κρατική καταστολή. Το είδαμε ξανά πρόσφατα, όταν συνάδελφοί μας από τον κλάδο του Επισιτισμού – Τουρισμού ύστερα από κινητοποίηση και στάση εργασίας έξω από το Υπουργείο Εργασίας, για την διεκδίκηση της υποχρεωτικής εφαρμογής της κλαδικής σύμβασης εργασίας, την πληρωμή των κλεμμένων επιδομάτων προϋπηρεσίας και την επέκταση του επιδόματος ανεργίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις, υπουργός και κυβέρνηση, απάντησαν με ξύλο και συλλήψεις των εργαζομένων  που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό 2 συναδέλφων που προκλήθηκαν από τα δολοφονικά χτυπήματα των γκλοπ. Όλα αυτά, όταν ξέρουμε πολύ καλά, πως στον κλάδο μας επικρατεί η ανασφάλιστη εργασία με τσακισμένο μισθό και ιδιαίτερα εδώ στο νησί μας που η σεζόν είναι μικρή και με τους νέους συναδέλφους να μην γνωρίζουν τα δικαιώματά τους όπως είναι η ΣΣΕ και άρα να υπάρχει η λεγόμενη διαπραγμάτευση με τον εργοδότη.

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ! ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΙΝΕΙ ΑΤΙΜΩΡΗΤΟ ΚΑΝΕΝΑ ΕΓΚΛΗΜΑ!

Οι νεκροί μας είναι τα κέρδη τους στις μεταφορές, στις πυρκαγιές, στους σεισμούς, στη θάλασσα, στον πόλεμο. Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας. Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό με την οργανωμένη πάλη του από τη λυσσαλέα επίθεση που δέχεται καθημερινά στο βωμό του κέρδους.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 6 ΜΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 7μ.μ. ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΕΥΔΗΛΟΥ

 

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΡΛΟΒΑΣΟΥ

 

όχι άλλοι νεκροί για τα κέρδη τους

συγκέντρωση τη Δευτερα 6/3/2023

 στην πλ.Καρλοβάσου στις 6 μ.μ.

 

Συνάδελφοι οικοδόμοι Έλληνες και μετανάστες,

Το Σωματείο Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων Καρλοβάσου εκφράζει τη βαθιά του θλίψη στις οικογένειες των θυμάτων των Τεμπών και ευχόμαστε στους τραυματίες καλή ανάρρωση.

Ήταν προδιαγεγραμμένο έγκλημα από τη στιγμή που κράτος, κυβερνήσεις και ιδιωτική εταιρεία δεν έπαιρναν κανένα μέτρο προστασίας και ασφάλειας, παρά τις συνεχείς διαμαρτυρίες , απεργίες και κινητοποιήσεις των συνδικάτων των σιδηροδρομικών. Για το μόνο που νοιάζονται είναι το κέρδος, να βγάζουν παράνομες τις απεργίες και να διώκουν ποινικές όσους αγωνίζονται.

Χρέος μας ο αγώνας για να μην έχουμε άλλα θύματα στο βωμό του κέρδους. Δε θα σιωπήσουμε γιατί η σιωπή είναι συνενοχή. Οι αδικοχαμένοι νεκροί στα Τέμπη είναι παιδιά, μας συνάδελφοί μας, οι άνθρωποι που μένουν δίπλα μας.

 

Όλοι στη συγκέντρωση την Δευτέρα 6 Μάρτη, στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Καρλοβάσου με τα παιδιά μας και τις οικογένειές μας.

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

 

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ

Όλοι στις συγκεντρώσεις σε Σάμο και Ικαρία

 

Το Δ.Σ. του Σωματείου, καλεί όλους του συναδέλφους στην συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την

 

Δευτέρα 6 Μαρτίου στις 18:00

ΣΑΜΟΣ: στην πλατεία Καρλοβάσου, ΙΚΑΡΙΑ: στην πλατεία Ευδήλου,

 

για το πολύνεκρο δυστύχημα – έγκλημα των Τεμπών .

Τη στιγμή που αυτοί μετρούν κέρδη, εμείς μετράμε νεκρούς σε δυστυχήματα τρένων, σε πυρκαγιές, σε σεισμούς και σε πλημμύρες.

 Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας. Μόνο ο λαός με την οργανωμένη πάλη του μπορεί να σώσει το λαό από τη λυσσαλέα επίθεση που δέχεται καθημερινά στο βωμό του κέρδους.

Απαιτούμε να αποδοθεί δικαιοσύνη, να διερευνηθούν τα αίτια, να μην συγκαλυφθεί τίποτα, να στηριχθούν οι οικογένειες των θυμάτων και των τραυματιών.

Ασφάλεια στους χώρους δουλειάς και στις συγκοινωνίες.

Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Ενιαίος δημόσιος φορέας συγκοινωνιών.

Να σταματήσει η χυδαία επίθεση και τα δικαστήρια σε απεργούς.

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ