ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΚΑΡΛΟΒΑΣΟΥ

 

ΣΥΣΚΕΨΗ, Τετάρτη 25 Απριλίου, στις 7:00 μ.μ.

στα γραφεία του σωματείου στην οδό Γοργύρας

 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΚΣ για την Πρωτομαγιά,

Σάββατο 28 Απριλίου, στις 7:00 μ.μ.,

στην αίθουσα του Δήμου στο Καρλόβασι

 

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, Τρίτη 1η ΜΑΗ, στις 10:00 π.μ., στο ΕΚΣ στο Βαθύ

 

Συνάδελφε, συναδέλφισσα συνταξιούχε,

Έχει ανοίξει το τελευταίο διάστημα συζήτηση για τις επιπτώσεις που έχουν στους συνταξιούχους όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι που ψηφίστηκαν τα τελευταία χρόνια. Διάφοροι ειδήμονες του ασφαλιστικού, «εργατολόγοι», και «δημοσιολόγοι», περιγράφοντας γεγονότα, διαπιστώνουν τις συνέπειες που έχουν στους συνταξιούχους, χωρίς να αναδεικνύουν τις αιτίες τους. Αφήνουν στο απυρόβλητο τις ευθύνες των εκάστοτε κυβερνήσεων και διοικήσεων των ασφαλιστικών ταμείων, κύριας και επικουρικής ασφάλισης, αποπροσανατολίζοντας τους συνταξιούχους προτείνοντας να διεκδικήσουν τα αιτήματά τους από το σαλόνι τους με αιτήσεις και δικαστήρια. Διαμορφώνουν έτσι ένα ευνοϊκό πεδίο στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς κατ’ απαίτηση εργοδοτών και βιομηχάνων για να μειωθεί ακόμη περισσότερο η συμμετοχή του κράτους στην κοινωνική ασφάλιση, να καταργηθεί ο κοινωνικός χαρακτήρας της ασφάλισης, με στόχο την ιδιωτική ασφάλιση.

Εδώ και δέκα χρόνια παίρνουν μέτρα σε βάρος μας και σχεδιάζουν νέα με το παραμύθι της δίκαιης ανάπτυξης και της επιστροφής στην κανονικότητα. Με το 3ο Μνημόνιο και τους κατοπινούς νόμους του 2019, προβλέπουν κατάργηση του οικογενειακού επιδόματος, μείωση του αφορολόγητου στα 5.600 € από 9.000 €, η προσωπική διαφορά στις συντάξεις κλπ σημαίνουν χάσιμο 2-3 συντάξεων το χρόνο. Άρα δίκαιη ανάπτυξη για τους συνταξιούχους δεν πρόκειται να υπάρξει. Από τη μια ετοιμάζονται για «έξοδο στις αγορές» και από την άλλη είναι σε εξέλιξη οι πλειστηριασμοί και οι κατασχέσεις.

Δεν μας χάρισαν τίποτα. Οι συντάξεις μας, η υγεία, η πρόνοια είναι πληρωμένα με τη δουλειά μας. Δεν χρωστάμε ούτε στις κυβερνήσεις, ούτε στους τραπεζίτες, ούτε στους δανειστές. Διεκδικούμε αγωνιστικά τα αιτήματα μας με βάση τις πραγματικές ανάγκες μας.

Διεκδικούμε:

  • Να καταργηθούν όλοι οι αντιασφαλιστικοί, αντισυνταξιουχικοί νόμοι
  • Κανένας επανυπολογισμός, καμιά μείωση με την προσωπική διαφορά στις κύριες και επικουρικές συντάξεις.
  • Να επιστρέψουν άμεσα όλα τα κλεμμένα και παράνομα παρακρατηθέντα. Επαναφορά 13ης και 14ης σύνταξης και ό,τι άλλο έχει αφαιρεθεί, χωρίς δικαστήρια, αιτήσεις και προαπαιτούμενα.
  • Παροχή δημόσια και δωρεάν υγείας και περίθαλψης σε όλους χωρίς προϋποθέσεις
  • Να ανακεφαλαιοποιηθούν άμεσα όλα τα ασφαλιστικά ταμεία
  • Όχι στη μείωση του αφορολόγητου, την περικοπή οικογενειακών επιδομάτων και του ΕΚΑΣ. Άμεση έκδοση όλων των συντάξεων
  • Όχι στην αύξηση του ΦΠΑ. Να παραμείνει ο μειωμένος ΦΠΑ στα νησιά μας.
  • Καμιά διακοπή ρεύματος, πλειστηριασμός και κατάσχεση, λαϊκή περιουσίας και εισοδήματος
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους. Κανένας με μισθό κάτω από 751€.

Καλούμε όλους τους συνταξιούχους να ξεπεράσουν το φόβο, την αδιαφορία και την καταστροφική αντίληψη ότι «δεν γίνεται τίποτα» και να βγουν να διεκδικήσουν τα δίκια τους με το σωματείο τους αγωνιστικά πριν να είναι πολύ αργά.

Καλούμε όλους τους συνταξιούχους να πάρουν μέρος μαζικά στις εκδηλώσεις του Εργατικού Κέντρου Σάμου για την Πρωτομαγιά και στην Πρωτομαγιάτικη Συγκέντρωση.

Κανείς να μη λείψει από τη Σύσκεψη του Σωματείου μας, την Τετάρτη 25 Απρίλη το απόγευμα στις 7:00, στα γραφεία του σωματείου μας.

Συνάδελφοι συνταξιούχοι,

είμαστε σε παραμεθόριο περιοχή και ζούμε τις συνέπειες καθημερινά. Χρειαζόμαστε ΕΙΡΗΝΗ για να ζήσουμε και να χαρούμε τον τόπο μας, τις οικογένειές μας. Όπως όμως εξελίσσεται η κατάσταση στην περιοχή μας πραγματικά μυρίζει μπαρούτι.

Η κυβέρνηση έχει ευθύνη που δίνει γη και ύδωρ στα γεράκια του πολέμου. Οι ιμπεριαλιστικές επιθέσεις στη Συρία γίνονται γιατί ανταγωνίζονται κράτη και μονοπώλια ποιος θα ελέγχει το πετρέλαιο, το φυσικό αέριο, τους υδρογονάνθρακες και τους δρόμους μεταφοράς τους. Γίνεται για το ποια μονοπώλια θα έχουν περισσότερα κέρδη. Δεν γίνεται για τα χημικά της Συρίας, για τη σωτηρία του λαού κλπ.

Όλοι πρέπει να παλέψουμε και να αγωνιστούμε μαζί με τους εργαζόμενους και τη νεολαία για έναν κόσμο χωρίς πολέμους, φτώχια και προσφυγιά!

Ο πόλεμος είναι στην «πόρτα» μας! Δεν πρέπει να επιτρέψουμε τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας να γίνουν θύματα για τα κέρδη του κεφαλαίου.

ΕΞΩ η Ελλάδα από τον πόλεμο!-Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών- Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και από τη χώρα

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ