ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καταργεί το μειωμένο ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου.

Από 1-1-2018 προχωρά στην υλοποίηση μιας ακόμα αντιλαϊκής επιλογής που περιέχεται στο 3ο μνημόνιο.   Αυτή η εξέλιξη θα επιφέρει ένα ακόμη σοβαρό πλήγμα στο εισόδημα του λαού που ζει και εργάζεται στα νησιά, καθώς και στους μικρομεσαίους επαγγελματίες και αγρότες . Ο μειωμένος ΦΠΑ στα νησιά δεν είναι προνόμιο , αλλά ένα μέτρο ανακούφισης  των νησιωτών, λόγω του μεγάλου μεταφορικού κόστους και άλλων ιδιαιτεροτήτων .

Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Γ. Ν. Σάμου, καλεί όλους τους εργαζόμενους να απαντήσουν αγωνιστικά στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και στον εμπαιγμό των κομμάτων , που ενώ ψήφισαν ή συμφώνησαν με τα αντιλαϊκά μέτρα τώρα παριστάνουν ότι ενδιαφέρονται για τους νησιώτες.

Τώρα χρειάζεται συσπείρωση και δράση , εναντίον της κατάργησης του μειωμένου συντελεστή  ΦΠΑ και συνολικά κατά της φοροληστείας.

Παλεύουμε:

-Να καταργηθεί  ο ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης όπως φάρμακα , σχολικά είδη κ.α

-Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών.

-Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική λαϊκή οικογένεια .

Το εργατικό κέντρο Σάμου συντονίζει την δράση του με το Εργατικό Κέντρο Λέσβου και το λαϊκό κίνημα των άλλων νησιών του Αιγαίου και κάνουν ταυτόχρονες συγκεντρώσεις στις 14 Νοέμβρη .

Όλοι μαζικά συμμετέχουμε στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη 14 Νοέμβρη στις 6 το απόγευμα έξω από το Εργατικό κέντρο Σάμου.

                                                                                                     ΤΟ Δ.Σ