ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Πανσαμιακός Αγροτικός Σύλλογος προσκαλεί σε μαζική συμμετοχή τα μέλη του αλλά και αγρότες/αγρότισσες που θέλουν να γραφτούν σε αυτόν, στη συνέλευση που θα γίνει την Κυριακή 26/11 και ώρα 18.30 στον Πύργο (Η περιοχή επιλέγεται ως κεντρικό σημείο για τη διευκόλυνση όλων).

Αγρότες και αγρότισσες του νησιού μας, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε είναι πολλά. Ο Σύλλογός μας προσπαθεί εδώ και πάνω από ένα χρόνο με κάθε πρόσφορο μέσο να τα αναδείξει, να πιέσει τις αρμόδιες υπηρεσίες (δήμους, βουλευτή, περιφέρεια, δ/νση δασών, ΕΛΓΑ) να δοθεί λύση αλλά η υπομονή μας έχει εξαντληθεί! Ο μόνος δρόμος που μας μένει τώρα είναι να οργανωθούμε ακόμα πιο πολλοί στο Σύλλογο και να προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις!

Η τελευταία δε εξέλιξη με τις προκαταβολές της «Βασικής Ενίσχυσης» και τις μεγάλες μειώσεις που είδαμε στην πληρωμή της προκαταβολής μας (70%) μας κάνει ιδιαίτερα ανήσυχους για τις περικοπές που θα ακολουθήσουν τα επόμενα χρόνια ως αποτέλεσμα της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της ΕΕ 2023-2027.

Εάν στα παραπάνω έρθει να προστεθεί και η συνολική κατάσταση με το κόστος παραγωγής, τις φυσικές καταστροφές (καύσωνας, λειψυδρία κλπ), την καταστροφή από τα αγριογούρουνα, τα προβλήματα στην αγροτική οδοποιία, τη μη διασφάλιση κατώτερων εγγυημένων τιμών στα προϊόντα μας, την ακαρπία στις ελιές κλπ, η καθημερινότητά μας γίνεται ολοένα δυσκολότερη ώστε να επιβιώσουμε στα χωράφια μας, όπως λέμε.

Ελάτε λοιπόν στη συνέλευση για να συζητήσουμε πάνω στα θέματα:

  • Κόστος παραγωγής
  • Περικοπή επιδοτήσεων
  • Ακαρπία στις ελιές
  • Ζημιές από αγριογούρουνα, ενώ θα κάνουμε και
  • Απολογισμό της δράσης μας και οικονομικό απολογισμό

Και φυσικά να καταλήξουμε σε πρόγραμμα δράσης, ενώ όλα τα μέλη καλούνται να πάρουν το λόγο και να προτείνουν λύσεις!

 

Ας γίνουμε λοιπόν πιο δυνατοί με νέα μέλη, νέους αγρότες και αγρότισσες που θέλουν να δυναμώσουν τη φωνή τους ώστε να μετράει ο λόγος μας για τα ζητήματα που έχει ο πρωτογενής τομέας και οι άνθρωποι που πραγματικά πασχίζουν για αυτόν!

 

Για επικοινωνία στα τηλέφωνα 6987851316 – 6979912819 – 6972070439 – 6987657771 και στο e-mail του συλλόγου agrosylsamou@gmail.com

             Σάμος, 14-11-2023

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 

Ο Πρόεδρος                                        Ο Γραμματέας

Γιώργος Λάφης                                 Άλκης Πόθος