«Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος
δεν θα πάψεις ούτε στιγμή ν’ αγωνίζεσαι για την ειρήνη και για το δίκιο.
Θα βγεις στους δρόμους, θα φωνάξεις, τα χείλια σου θα ματώσουν απ’ τις φωνές το πρόσωπό σου θα ματώσει από τις σφαίρες — μα ούτε βήμα πίσω…»

Τάσος Λειβαδίτης

Είναι στιγμές που δεν χωράει ανθρώπου νους ότι γυναίκες,  έγκυες, μικρά παιδιά, άρρωστοι, ανάπηροι, νέοι και νέες, γέροι,   κυνηγημένοι από τους πολέμους, από τη φτώχεια και την εξαθλίωση, έρχονται ικέτες στον τόπο μας, και η κυβέρνηση τους βάζει να μένουν σε συνθήκες που δεν τιμούν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Είναι στιγμές που δε χωράει ο νους του ανθρώπου ότι σήμερα στον αιώνα της τεχνολογίας, της επιστήμης, εμείς που παράγουμε τον πλούτο, ζούμε μέσα στη φτώχεια, με μισθούς πείνας  ή είμαστε άνεργοι. Γιατί αυτοί που ξεσπιτώνουν τον κόσμο από τα σπίτια τους με τις βόμβες, είναι οι ίδιοι που μας ξεσπιτώνουν με τους πλειστηριασμούς.  Για τα κέρδη των λίγων είναι που γίνονται οι  πόλεμοι.  Για τα κέρδη των λίγων είναι που μας βυθίζουν στη φτώχεια.

Αν θέλουμε λοιπόν, όπως λέει ο ποιητής, να λεγόμαστε άνθρωποι πρέπει να βάλουμε ένα τέλος σ’ αυτό το αίσχος. Οι άνθρωποι δεν είναι σκουπίδια να ζούνε μέσα στα χώματα και στις βρωμιές.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ HOT SPOT ΣΤΗ ΣΑΜΟ

ΚΑΙ ΣΕ ΌΛΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ

Οι πρόσφυγες και μετανάστες να πάνε στην ηπειρωτική Ελλάδα σε συνθήκες ανθρώπινες και εκεί να περιμένουν για τα χαρτιά τους και από εκεί, όπως προβλέπουν οι συνθήκες του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες να πάνε στις χώρες που επιθυμούν.

Συμμετέχουμε στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Σάμου και καλούμε τις γυναίκες να συμμετέχουν μαζικά στη

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 17 ΟΚΤΩΒΡΗ ΚΑΙ ΩΡΑ 7μμ

ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΥΘΑΓΟΡΑ.