Συναδέλφισσες και συναδέλφοι

Η Ε.Γ. του Ν.Τ. Σάμου της ΑΔΕΔΥ στην συνεδρίαση της στις 2-10-2018 αποφάσισε να στείλει έγγραφο στην ΑΔΕΔΥ και να ζητά να κηρύξει απεργιακή κινητοποίηση στις 8 Νοεμβρίου λαμβάνοντας υπόψην τα οξυμένα προβλήματα που υπάρχουν σε όλους τους κλάδους, λόγο τις ασκούμενης αντεργατικής κυβερνητικής πολιτικής.

Για την ίδια ημερομηνία είχαν πάρει αποφάσεις μια σειρά ομοσπονδίες, Ν.Τ. και εργατικά κέντρα, ασκώντας με αυτόν τον τρόπο πίεση προς τις συνομοσπονδίες ΑΔΕΔΥ-ΓΕΣΕΕ.

Στις 10-10-2018 συνεδρίασε το γενικό συμβούλιο του Ν.Τ. Σάμου της  ΑΔΕΔΥ όπου συμμετείχαν οι Ε.Γ., ο γενικός σύμβουλος της ΑΔΕΔΥ και 9 πρόεδροι πρωτοβάθμιων σωματείων του νομού. Όπου μεταξύ άλλων θεμάτων συζητήθηκε και το θέμα της απεργίας, και η καλύτερη προετοιμασία αυτής ανεξάρτητα από την ημερομηνία.

Η ΑΔΕΔΥ σε συνεδρίαση του Γ.Σ. κατά την διάρκεια της ετήσιας πανελλήνιας συνδιάσκεψης αποφάσισε τη κήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας για την Τετάρτη 14 Νοέμβριου του 2018.

Η Ε.Γ. του Ν.Τ. Σάμου αλλάζει την αρχική της απόφαση που ήταν για 8 Νοέμβρη και συμμετέχει στην πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ  στις 14-11-2018

Η Ε.Γ του Ν.Τ Σάμου της ΑΔΕΔΥ καλεί όλα τα πρωτοβάθμια Σωματεία της δύναμης της να προχωρήσουν σε συνεδριάσεις των Δ.Σ και σε γενικές συνελεύσεις για να δυναμώσει και να επεκταθεί μέσα από συλλογικές διαδικασίες το απεργιακό κλήμα ώστε να συμμετέχουν όλοι οι εργαζόμενοι στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις στις 14 Νοεμβρίου το 2018 απέναντι στην αντεργατική πολιτική της Κυβέρνησης . Μπαίνουμε όλοι στην μάχη, δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις ,όλα τα Δ.Σ να οργανώσουν την προετοιμασία της απεργίας, να πάρουν αγωνιστικές πρωτοβουλίες σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς.

Διεκδικούμε:

 1. Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, με κάλυψη όλων των απωλειών. Υπολογισμό της διετίας 2016 και 2017 στη μισθολογική εξέλιξη. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.
 2. Κατάργηση του νόμου Αχτσιόγλου-Βρούτση που καταργεί τις συλλογικές διαπραγματεύσεις. Επαναφορά των ΣΣΕ και του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ για όλους.
 3. Κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου (ν. 4387/16) για το ασφαλιστικό και όλων των αντιασφαλιστικών – αντισυνταξιοδοτικών νόμων. Σταδιακή αποκατάσταση όλων των συντάξεων.
 4. Να σταματήσει η φορολογική επιδρομή και η καταλήστευση του εισοδήματός μας. Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ.
 5. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για να καλυφθούν όλα τα οργανικά κενά (Παιδεία, Υγεία, Αυτοδιοίκηση, Ασφαλιστικά Ταμεία, Κοινωνικές Υπηρεσίες κτλ). Κατάργηση της ελαστικής, ενοικιαζόμενης και εκ περιτροπής εργασίας. Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους. Όχι στις απολύσεις συμβασιούχων συναδέλφων.
 6. Επέκταση, αύξηση και μη περικοπή από κανέναν εργαζόμενο του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, που το λαμβάνει σήμερα. Επέκταση του θεσμού των Βαρέων – ανθυγιεινών στο Δημόσιο με ευνοϊκές ρυθμίσεις στα όρια συνταξιοδότησης και το χρόνο εργασίας. Λήψη μέτρων Υγιεινής και Ασφάλειας στους εργασιακούς χώρους.
 7. Κατάργηση της τροπολογίας Γεροβασίλη (άρθρο 24Α Ν. 4396/2016) για την αξιολόγηση και όλων των προηγούμενων νόμων. Συνέχιση της απεργίας – αποχής. Όχι στην αξιολόγηση της κατηγοριοποίησης και των απολύσεων.
 8. Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων οργανισμών, κοινωνικών υπηρεσιών και στην εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών. Όχι στην εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας στο Υπερταμείο. Αύξηση των κοινωνικών δαπανών για Υγεία, Παιδεία, ασφάλιση, κοινωνική προστασία και περιβάλλον.
 9. Κανένας πλειστηριασμός λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, για τους εργαζόμενους που αποδεδειγμένα αδυνατούν να πληρώσουν.
 10. Κατάργηση όλων των μνημονιακών νόμων.
 11. Να μην καταργηθεί ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ για όλα τα νησιά και να καταργηθεί στα είδη λαϊκή κατανάλωσης.
 12. Να καταργηθεί ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης, αλλά και ο ΦΠΑ που επιβαρύνει το πετρέλαιο θέρμανσης και το φυσικό αέριο για οικιακή χρήση και να στηριχτούν οικονομικά όσοι δεν μπορούν να εξασφαλίσουν τη θέρμανσή τους
 13. Καμιά εμπλοκή στους πολέμους του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Δεν ανεχόμαστε να γίνει η χώρα μας αεροπλανοφόρο για επεμβάσεις. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους γείτονες λαούς. Έχουμε τα ίδια προβλήματα, τις ίδιες ανησυχίες, τις ίδιες ανάγκες.

 

Απεργιακές συγκεντρώσεις: Σάμος 10πμ Εργατικό Κέντρο,Ικάρια στις 12:00 στην πλατεία Ευδήλου.

 

 

Για την Ε.Γ

Ο πρόεδρος                                                                                             ο Γραμματέας

Σταμάτης Φιλιππής                                                                        Μανώλης Παχυμανώλης