ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΑΜΟΥ (ΜΕΛΟΣ ΟΓΕ)

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΥΤΙΛΗΝΙΩΝ ΣΑΜΟΥ (ΜΕΛΟΣ ΟΓΕ)

ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΟΓΕ ΚΑΡΛΟΒΑΣΟΥ

ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΟΓΕ ΜΑΡΑΘΟΚΑΜΠΟΥ

Σάμος 22 Αυγούστου 2019

 

Συλλαλητήριο για την Υγεία

Τρίτη 27 Αυγούστου 2019 ώρα 7.30μμ

Δημοτικό Γήπεδο Καρλοβάσου

 

Γυναίκες της Σάμου

 

Ο άδικος χαμός ενός νέου παιδιού στο Καρλόβασι, αναδεικνύει για άλλη μια φορά τις ελλείψεις στο ΕΚΑΒ και στις μονάδες υγείας στη Σάμο και το πόσο επικίνδυνες είναι για τις ζωές των παιδιών μας, των οικογενειών μας και τις δικές μας.

Είναι χρέος μας προς όλους, αλλά και κύρια προς τα παιδιά μας, να ενώσουμε τη φωνή μας με το Εργατικό και Λαϊκό κίνημα της Σάμου και να διεκδικήσουμε την απαιτούμενη χρηματοδότηση της Δημόσιας Υγείας, ώστε να δύναται να καλύπτει, όλες τις παρουσιαζόμενες ανάγκες υγείας σύμφωνα με τα σημερινά επιστημονικά και τεχνολογικά επιτεύγματα.

 

Έτσι συμφωνούμε και συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο, που οργανώνεται από το Εργατικό κέντρο Σάμου και τον Σύλλογο εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου στις 27 Αυγούστου 2019 και ώρα 7.30μμ στο Δημοτικό Γήπεδο Καρλοβάσου.

 

Δηλώνουμε και εμείς μαζί τους ότι:

 

Δεν ανεχόμαστε σήμερα που η επιστήμη και η τεχνολογία έχει αναπτυχθεί τόσο, άνθρωποι να κινδυνεύουν ή να πεθαίνουν αβοήθητοι επειδή οι κυβερνώντες «υπολογίζουν» την υγεία του λαού ως κόστος μετατρέποντάς τη σε ένα ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα και όχι σε κοινωνικό αγαθό που πρέπει να απολαμβάνει ο καθένας μας. Δεν ανεχόμαστε ολόκληρο το νησί να είναι με ένα ασθενοφόρο στη βάρδια, η παιδιατρική κλινική να κινδυνεύει με κλείσιμο και να λειτουργεί μόνο με μία γιατρό, να λείπουν ειδικότητες και άλλες να είναι μονήρεις επειδή δεν γίνονται προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Δεν ανεχόμαστε να μην μπορεί κάποιος να κάνει τις απαραίτητες διαγνωστικές εξετάσεις ή να έχει την αναγκαία ιατρική φροντίδα και νοσηλεία λόγω ελλείψεων προσωπικού και μηχανημάτων ή να βάζει το χέρι στην τσέπη (αν έχει) για να μετακινηθεί εκτός Σάμου. Δεν ανεχόμαστε να μας κοροϊδεύουν όλοι αυτοί που με τις αντιλαϊκές πολιτικές τους έχουν φέρει σε αυτήν την κατάσταση την Υγεία.

 

Και απαιτούμε μαζί τους:

 

  • Να σταματήσει επιτέλους η εγκληματική πολιτική στην Υγεία
  • Να γίνουν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ώστε να στελεχωθεί άμεσα το ΕΚΑΒ και το Κέντρο Υγείας Καρλοβάσου με πληρώματα ασθενοφόρων, καθώς και όλες οι μονάδες υγείας του νησιού μας με το απαραίτητο προσωπικό και την υλικοτεχνική υποδομή, με βάση τις σύγχρονες ανάγκες του λαού μας.