Όλοι και όλες στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας τη Δευτέρα 30 Μάη στο 1ο ΔΣ Καρλοβάσου (Πορφυριάδα) στις 18:30

Όλοι και όλες συμμετέχουμε στις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη των αντιπροσώπων μας σε ΔΟΕ και ΝΤ ΑΔΕΔΥ την Τρίτη 31 Μάη σε Βαθύ (1ο ΔΣ Σάμου) και Καρλόβασι (1ο ΔΣ Καρλοβάσου- Πορφυριάδα), ώρες 13:30- 19:00

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

30 και 31 Μάη παίρνουμε θέση για τα μεγάλα προβλήματα του σημερινού σχολείου. Παίρνουμε θέση για τα προβλήματα στη ζωή μας από τις διαλυμένες εργασιακές σχέσεις και την ακρίβεια. Παίρνουμε θέση ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία και την εμπλοκή της χώρας μας σε αυτόν, με ευθύνη της κυβέρνησης αλλά και των άλλων κομμάτων που στηρίζουν το ΝΑΤΟ και την ΕΕ (ΣΥΡΙΖΑ- ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ κλπ).

  • Παίρνουμε θέση στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα καταδίκης της κυβέρνησης. Παίρνοντας τη σκυτάλη από τους φοιτητές που μετά από δεκαετίες ανέδειξαν σε πρώτη δύναμη την Πανσπουδαστική, δείχνουμε και με την ψήφο μας την αντίθεσή μας στις κυβερνητικές πολιτικές.
  • Στέλνουμε μήνυμα συνέχισης του αγώνα. Η μεγάλη συμμετοχή στην απεργία- αποχή, η μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση του Οκτώβρη, αλλά και η σημαντική απεργιακή κινητοποίηση του Απρίλη θα έχουν συνέχεια.
  • Αλλάζουμε τους συσχετισμούς στη ΔΟΕ. Η ηγεσία του κλάδου μας κινήθηκε κόντρα στις απαιτήσεις των καιρών, ενάντια στη θέληση δεκάδων χιλιάδων εκπαιδευτικών. Οι παρατάξεις των ΝΔ (ΔΑΚΕ), ΣΥΡΙΖΑ (ΣΥΝΕΚ), ΠΑΣΟΚ (ΔΗΣΥ) με την καθοριστική συμβολή των Παρεμβάσεων μας «άδειασαν». Πρέπει να καταδικαστούν και με την ψήφο των εκπαιδευτικών.
  • Δυναμώνουμε την Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών, την παράταξη που ό,τι διαφωνίες και αν έχει κανείς με την πολιτική της, είναι γεγονός ότι αναγνωρίζει ενότητα λόγων και πράξεων.

Στη Σάμο εκτιμάμε ότι έχουμε μια μικρή πείρα από το νέο συσχετισμό που διαμορφώθηκε στο ΔΣ τον περασμένο Φλεβάρη. Είναι πολλοί οι συνάδελφοι που διαπιστώνουν με τα μάτια τους αλλαγή στη δράση του Συλλόγου μας, στα κείμενα και στις πρωτοβουλίες του, με καθοριστική τη συμβολή των δυνάμεων της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών. Ενδεχομένως και με λάθη και παραλείψεις από μεριάς μας γίνεται μια προσπάθεια που ωφελεί τον κλάδο.

Το βήμα που έγινε το Φλεβάρη να συνεχιστεί το Μάη στέλνοντας για πρώτη φορά αντιπρόσωπο στη ΔΟΕ από την παράταξη της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών.

Οι επιλογές μας στη Σάμο είναι συγκεκριμένες όσον αφορά την αντιπροσώπευσή μας στη ΔΟΕ:

  1. Αντιπρόσωπος από την Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών, οι συνδικαλιστές της οποίας δραστηριοποιούνται στο ΠΑΜΕ.
  2. Αντιπρόσωπος από Ενωτική που θα καταγραφεί στη ΔΑΚΕ, την παράταξη της κυβέρνησης.
  3. Αντιπρόσωπος από την Ανεξάρτητη Επικοινωνία που θα καταγραφεί στις Παρεμβάσεις, οι οποίες μας «άδειασαν» με «ριζοσπαστική φρασεολογία» τον Οκτώβρη, και επιλέγουν για να κρύψουν τις ευθύνες τους να πετάνε λάσπη στον ανεμιστήρα.

 

Δυναμώνουμε την Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών

Βαδίζουμε μαζί στον αγώνα!

Το δίκιο και τη δύναμη έχουμε οι πολλοί!

Υποψήφιοι αντιπρόσωποι για την 91η Γ.Σ. της ΔΟΕ και για τη Συνδιάσκεψη του ΝΤ Σάμου της ΑΔΕΔΥ:

Αλλοδιανάκη Φαίδρα, ΠΕ70.ΕΑΕ – Δ.Σ. Όρμου Καρλοβάσου

Γκουλέτσα Αλεξάνδρα (Σάντυ), ΠΕ60 – Νηπιαγωγείο Μαραθοκάμπου

Κουκνά Ειρήνη, ΠΕ70.ΕΑΕ – Δ.Σ. Λέκκας

Μαρούπας Ευάγγελος, ΠΕ86 – Δ.Σ. Κοντακαιίκων

Πανούσος Χρήστος, ΠΕ86 – Δ.Σ. Μεσαίου Καρλοβάσου

Πόθα Ελισάβετ, ΠΕ70 – Δ.Σ. Μαραθοκάμπου

Σπάνδου Σωτηρία, ΠΕ70 – Δ.Σ. Πυθαγορείου

Τσούχλη Μαρία Άννα (Μαριάννα), ΠΕ70 – 1ο Δ.Σ. Καρλοβάσου