Η Τομεακή Επιτροπή Σάμου και η Κομματική Οργάνωση Μαραθοκάμπου τιμούν τον αγώνα του Δημοκρατικού Στρατού Σάμου (1947-1949) και τη θυσία των μαχητών του καλώντας στην επετειακή εκδήλωση την Κυριακή 30 Ιουλίου και ώρα 11.00 στο μνημείο του ΔΣΣ στον Κέρκη (θέση Ξυνιά – πρόσβαση από ανεμογεννήτριες ή Κοσμαδαίους).

Εκεί που οι ήρωες αντάρτες, ολιγάριθμοι και με φτωχικό οπλισμό, πάλεψαν κόντρα στον ξένο παράγοντα και έναν γερά εξοπλισμένο κυβερνητικό στρατό που ήθελε να τσακίσει τα ιδανικά τους για ελευθερία! Εκεί που οι ήρωες αντάρτες στάλαξαν με αίμα την ιστορία και άφησαν το περήφανο αποτύπωμά τους στις επόμενες γενιές για να παίρνουμε δύναμη. Να σηκώνουμε ψηλά τη σημαία του Κόμματός μας και μαζί να παλεύουμε στα δύσκολα με τα οποία ερχόμαστε αντιμέτωποι τώρα: ακρίβεια, εργασιακή εκμετάλλευση, απουσία αντιπυρικής, αντιπλημμυρικής, αντισεισμικής προστασίας, υποβάθμιση και εμπορευματοποίηση της δημόσιας υγείας και παιδείας, καταστολή, απεργοκτόνοι νόμοι, συμμετοχή σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους λόγω εμπλοκής μας σε ΝΑΤΟ, ΕΕ, αμφισβήτηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων στο Αιγαίο κλπ.

Καλούμε όλους όσους αναγνωρίζουν το δίδαγμα των ανταρτών που πάλεψαν για έναν κόσμο αλλιώτικο από αυτό που ζούμε όπου θα κάνει κουμάντο ο λαός και οι ζωές μας δε θα μετρούνται σαν κόστος, να δώσουν το «παρών». Ιδιαίτερο κάλεσμα κάνουμε σε όσους συμπορεύονται στις εκλογικές μάχες για να σηκώσουμε το Κόμμα μας ένα μπόι ψηλότερα.

Σάμος, 24/7/23