Κάλεσμα σε σύσκεψη σωματείων και φορέων

μπροστά στο νέο νομοσχέδιο – έκτρωμα για τα εργασιακά

Η ΕΓ του ΝΤ Σάμου της ΑΔΕΔΥ καλεί σε σύσκεψη σωματείων και φορέων την Τρίτη 12 Σεπτέμβρη και ώρα 18.30 στο ΕΚ Σάμου στο Βαθύ, μαζί με το Εργατικό Κέντρο Σάμου.

Η σύσκεψη αφορά το συντονισμό ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, η οποία φέρνει σε νομοσχέδιο την εργασία των 13 ωρών μέσα στα χρονικά όρια της 24ωρης μέρας.

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας που δόθηκε για διαβούλευση και με το οποίο ενσωματώνεται στο ελληνικό δίκαιο η Οδηγία της ΕΕ 2019/1152, ολοκληρώνει το έγκλημα της κατάργησης βασικών και στοιχειωδών εργασιακών δικαιωμάτων, γυρίζοντάς μας έναν αιώνα πίσω, νομιμοποιώντας την διαμορφωμένη εργασιακή ζούγκλα.

Έρχεται να συμπληρώσει τον εκτρωματικό νόμο Χατζηδάκη και να “ελαστικοποιήσει” ακόμα περισσότερο τις σχέσεις εργασίας, να αυξήσει την εντατικοποίηση και να μετατρέψει σε ποινικό αδίκημα το δικαίωμα στην περιφρούρηση της απεργίας, με την απειλή ακόμα και φυλάκισης.

Το νομοσχέδιο αφορά ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Οι ανατροπές που επιχειρούνται στα εργασιακά δεν κάνουν εξάλλου διακρίσεις. Προστίθενται στους χαμηλούς μισθούς και την ήδη υπάρχουσα ελαστική εργασία και υποστελέχωση σε κάθε τμήμα του δημοσίου τομέα, συνθήκες που έχουν φέρει σε απόγνωση τους εργαζόμενους και το λαό.

Απαντάμε με οργάνωση του αγώνα, με απεργία και άλλες κινητοποιήσεις σε συντονισμό με συνδικαλιστικές οργανώσεις του ιδιωτικού τομέα και φορείς του κινήματος.