ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ 

 Απεγκλωβισμός προσφύγων-μεταναστών από τα νησιά και τη χώρα. Αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες, που γλίτωσαν από την κόλαση των χωρών τους, και η ΕΕ με τις Κυβερνήσεις, τους έχουν εγκλωβίσει στα νησιά και στη χώρα σε μια άλλη κόλαση που δεν έχει τελειωμό , δείχνοντας με αυτό τον τρόπο τον «πολιτισμό τους και τον ανθρωπισμό τους.»

Αναμφισβήτητα ο υπερπληθυσμός και όλη η κατάσταση δημιουργούν μεγάλα προβλήματα και στον ντόπιο πληθυσμό , αφού όσο η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ , τόσο και η σημερινή της ΝΔ έχουν μετατρέψει τα νησιά μας σε απέραντα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ , ύστερα από αίτημα του Νομαρχιακού Τμήματος Σάμου της ΑΔΕΔΥ , έχει προκηρύξει στάση εργασίας για την Τετάρτη 22-1-2020 και ώρα 11:00 έως την λήξη του ωραρίου, για το νησί της Σάμου , προκειμένου να συμμετέχουν όλοι οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο στις κινητοποιήσεις για το προσφυγικό – μεταναστευτικό.

Το Νομαρχιακό Τμήμα Σάμου της ΑΔΕΔΥ καλεί όλους τους εργαζόμενους να δώσουν δυναμικό παρόν στην κινητοποίηση και στην προ-συγκέντρωση στις 11:00 στο γεφυράκι στο Βαθύ δίπλα στο ΚΤΕΛ.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :

  • Εδώ και τώρα να γίνει απεγκλωβισμός προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά και τη χώρα.
  • Να κλείσει το hotspot στη Σάμο και τα άλλα νησιά και να μη δημιουργηθεί κανένα νέο πουθενά.
  • Στο νησί να υπάρχει μόνο ένας μικρός χώρος καταγραφής, ταυτοποίησης και πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας όπου θα παραμένουν για ελάχιστο χρονικό διάστημα και άμεσα να μεταφέρονται σε αξιοπρεπείς δομές στην ηπειρωτική Ελλάδα και από εκεί, αφού κάνουν τις αιτήσεις ασύλου, να πηγαίνουν σε όποια χώρα επιθυμούν.
  • Να καταργηθεί η συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας-Ελλάδας και όποια άλλη τους κρατά εγκλωβισμένους και έχει κάνει τα νησιά μας φυλακές ανθρώπων.
  • Οι ΜΚΟ να φύγουν και μόνο το κράτος να έχει ευθύνη για το ζήτημα.
  • Οι κάτοικοι που έχουν υποστεί ζημιές όλα αυτά τα χρόνια να αποζημιωθούν στο ακέραιο.

 Για την Ε.Γ του Ν.Τ

      Ο πρόεδρος                                                      Ο Γραμματέας

Σταμάτης Φιλιππής                                       Μανώλης Παχυμανώλης