ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΙΚΑΡΙΑΣ-ΦΟΥΡΝΩΝ

 

Κάλεσμα σε κινητοποίηση κατά των εξετάσεων PISA,

την Τετάρτη 18/5/2022, στις 9.00 έξω από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ραχών .

 

Την Τετάρτη 18/5, στις 9.00 το ΥΠΑΙΘ έχει προγραμματίσει τις μαθητικές εξετάσεις διαγνωστικού χαρακτήρα σε 300 Δημοτικά και 300 Γυμνάσια της χώρας μας. Ένα από αυτά είναι και το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ραχών, στον Άγιο Πολύκαρπο.

    Ο ΣΕΠΕ Ικαρίας Φούρνων καλεί εκπαιδευτικούς, γονείς και τοπικούς φορείς έξω από το σχολείο ώστε  να ακυρωθούν  τα σχέδια της κυβέρνησης.

Ο ΟΟΣΑ (Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης) και η κυβέρνηση, με εργαλείο τους τις εξετάσεις PISA βάζουν την εκπαίδευση στη ζυγαριά κόστους –κέρδους, οδηγώντας την έτσι σε μεγαλύτερη υποβάθμιση. Στόχος τους είναι η κατηγοριοποίηση σχολείων, εκπαιδευτικών αλλά και μαθητών.

Κόντρα στην πολιτική εκφοβισμού και καταστολής, αφού για ακόμα μια φορά γίνεται προσπάθεια να ποινικοποιηθεί το δικαίωμα μας στην απεργία και στη στάση εργασίας, απαντάμε συλλογικά και μαζικά!

       Το Δ.Σ. του ΣΕΠΕ Ικαρίας Φούρνων κηρύττει 3ωρη στάση εργασίας για τους εκπαιδευτικούς που θα παραστούν στην συγκέντρωση ή θα πραγματοποιήσουν ενημερώσεις για τις εξετάσεις PISA έξω από τα σχολεία τους  την ίδια ώρα.

Τα σχέδια της κυβέρνησης να μείνουν  στα χαρτιά!