Δελτίο Τύπου

«Για να ΖΗΣΟΥΜΕ πρέπει να ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ» είναι το θέμα της πολιτικής εκδήλωσης που διοργανώνει το ΚΚΕ(μ-λ) την Παρασκευή 29 Απρίλη στο Καρλόβασι στις 6μμ στο Χατζηγιάννειο. Μια εκδήλωση που καλείται μπροστά στην Εργατική Πρωτομαγιά και η οποία στοχεύει  να αναδειχθούν και να συζητηθούν τα ζητήματα που συνθέτουν την περίοδο δοκιμασίας στην οποία έχουν μπει οι λαοί και ο λαός μας αλλά και την ανάγκη και τη δυνατότητα ο λαός μας να σταθεί απέναντι σε αυτά, να αγωνιστεί, να κατακτήσει νίκες, να ανοίξει τη δική του επαναστατική προοπτική:

  • Την κλιμάκωση των πολεμικών κινδύνων που έφερε η ιμπεριαλιστική εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Κίνδυνοι που μεγαλώνουν όλο το τελευταίο διάστημα όπως καταγράφουν μια σειρά εξελίξεις ( σύσκεψη 40 υπουργών Άμυνας υπό τις ΗΠΑ στην αμερικάνικη βάση Ραμστάιν στη Γερμανία, εκβιασμοί για άμεση ένταξη στο ΝΑΤΟ της Φινλανδίας και της Σουηδίας, οι «απαντήσεις» της Ρωσίας για ενδεχόμενο παγκόσμιου πολέμου…). Κίνδυνοι που αναδεικνύουν ότι ο ιμπεριαλιστικός ανταγωνισμός ΗΠΑ-ΝΑΤΟ με τη Ρωσία στο σώμα της Ουκρανίας έχει ευρύτερα επίδικα και απειλεί τους λαούς της Ευρώπης και όλου του κόσμου με γενίκευση του άδικου πολέμου σε ένα ευρύτερο μακέλεμα των λαών
  • Το μαύρο ορίζοντα της εξαθλίωσης που βρίσκεται μπροστά στους λαούς και το λαό μας καθώς η χώρα μας από τη μια εμπλέκεται άμεσα ως προπύργιο και ορμητήριο των αμερικανοΝΑΤΟϊκών στον ιμπεριαλιστικό πολεμικό ανταγωνισμό και από την άλλη ξετιναγμένη παραγωγικά από την ιμπεριαλιστική εξάρτηση βρίσκεται μπροστά στο φάσμα της επισιτιστικής και ενεργειακής κρίσης. Ενώ ταυτόχρονα η κυβέρνηση της ΝΔ με την ουσιαστική στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και όλων των δυνάμεων του συστήματος, συνεχίζει και κλιμακώνει την άγρια αντιλαϊκή και αντεργατική της επίθεση.
  • Οι λαϊκές εξεγέρσεις και οι μαζικοί αγώνες που όλο το προηγούμενο διάστημα σε μια σειρά περιοχές του πλανήτη εκδηλώνουν και καταγράφουν την επίμονη τάση αναζήτησης μιας αντίστροφης πορείας. Οι εργατικοί αγώνες που αναπτύχθηκαν στη χώρα μας τους τελευταίους μήνες και η ανάγκη να βγει μαζικά ο λαός στο προσκήνιο της πάλης για να αγωνιστεί σε αλληλεγγύη με όλους τους λαούς, ενάντια στον άδικο πόλεμο, την εμπλοκή της χώρας και τα αμερικανοΝΑΤΟϊκά προστάγματα.  Να αγωνιστεί για ψωμί, δουλειά, εργασιακά, κοινωνικά , δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες.

Με αυτούς τους στόχους πάλης, το ΚΚΕ(μ-λ) καλεί σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση της Εργατικής Πρωτομαγιάς στις 10πμ στο Εργατικό Κέντρο Σάμου. Για να τιμήσουμε το ορόσημο των επαναστατικών αγώνων της εργατικής τάξης και των λαών και για να γίνει η 1η Μάη βήμα της σημερινής πάλης για να χαράξουν ο λαός και η νεολαία το δικό τους δρόμο ενάντια στο σύστημα της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης, το δρόμο της επαναστατικής διεξόδου για Ανεξαρτησία και Σοσιαλισμό.

 

Σάμος 27-4-22