ΤΙΜΑΜΕ ΤΗΝ 1Η ΜΑΗ – ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ

Εργαζόμενη, άνεργη, αυτοαπασχολούμενη, αγρότισσα, μάνα, φοιτήτρια, συνταξιούχε, μετανάστρια, πρόσφυγα, γυναίκα της Σάμου,

Οι Σύλλογοι Γυναικών (μέλη της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας – ΟΓΕ) τιμάμε και φέτος την Εργατική Πρωτομαγιά σηκώνοντας ψηλά τη σημαία του αγώνα ενάντια στους εκμεταλλευτές του μόχθου μας, γιατί σήμερα μπορούμε όλες να έχουμε:

  • Mόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
  • Αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις.
  • Συλλογικές συμβάσεις εργασίας.
  • Μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς .
  • Ολόπλευρη κοινωνική προστασία της μητρότητας.

Μετατρέπουμε το θυμό και την αγανάκτησή μας σε συλλογική δράση και αγώνα.

Καθημερινά βιώνουμε τα δύο εναλλασσόμενα πρόσωπα της σύγχρονης βαρβαρότητας: από τη μία την ανασφάλεια, τη φτώχεια, τις σκληρές συνθήκες εργασίας και από την άλλη τη βαρβαρότητα του ιμπεριαλιστικού πολέμου και της προσφυγιάς.

Ατομικά δε θα μπορέσουμε να ξεφύγουμε από τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζουμε. Μόνο με τη συλλογική μας οργάνωση μπορούμε να αντιπαλέψουμε την πολιτική που λογαριάζει τις ζωές μας με τη λογική του «κόστους» για το κράτος και με κριτήριο το κέρδος των επιχειρηματικών ομίλων.

Πορευόμαστε μαζί στο δρόμο της αγωνιστικής διεκδίκησης για τις σύγχρονες ανάγκες μας στην εργασία, την υγεία, την προστασία της μητρότητας, τη μόρφωση των παιδιών μας ενάντια στους άδικους πολέμους.

Έτσι ώστε η ανάπτυξη της γνώσης, της επιστήμης και της παραγωγικότητας να γίνουν εργαλεία απελευθέρωσης των εργαζομένων, μείωσης του σταθερού ημερήσιου χρόνου.

 

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 1η ΜΑΗ 2022 ΚΑΙ ΩΡΑ 10.00 π.μ.  ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΑΜΟΥ, ΒΑΘΥ