ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ελληνική κυβέρνηση, στο πλαίσιο της συμφωνίας Τουρκίας-ΕΕ, σκληραίνει την αντιπροσφυγική της πολιτική, με  τις επαναπροωθήσεις και τις δολοφονίες προσφύγων, μεταναστών και μεταναστριών να γίνονται καθεστώς ημερήσιας διάταξης.

Ταυτόχρονα εντείνει την επίθεση ενάντια στον λαό με τις πολιτικές της φτωχοποίησης, των απαγορεύσεων, της τρομοκρατίας και της φασιστικοποίησης.

Σε αυτό το πλαίσιο δικάζονται, την Τετάρτη 18/5, δύο πρόσφυγες απ’ το Αφγανιστάν που προσπάθησαν να φτάσουν στο νησί μας πριν από δύο χρόνια. Ο ένας, πατέρας ενός πνιγμένου προσφυγόπουλου, δολοφονημένου στην πραγματικότητα απ’ την πολιτική των επαναπροωθήσεων, κατηγορείται για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο, ενώ ο δεύτερος δικάζεται με την κατηγορία του διακινητή, καθώς έμεινε να οδηγεί τη βάρκα όταν εγκαταλείφθηκε απ’ τους Τούρκους διακινητές.

Με αφορμή τη δίκη των δύο προσφύγων η Ανοιχτή συνέλευση Σάμου, το ΚΚΕ(μ-λ) και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλούν τους εργαζόμενους και τη νεολαία, τους μετανάστες και τις μετανάστριες,  όλο τον λαό του νησιού, σε συγκέντρωση την Τρίτη 17/5, στις 18:30, στην πλατεία Πυθαγόρα στο Βαθύ και το πρωί της Τετάρτης 18/5 στο δικαστήριο, για  να διαδηλώσουμε και να αγωνιστούμε!

  • Να αθωωθούν οι δύο πρόσφυγες που δικάζονται με τις απαράδεκτες κατηγορίες.
  • Να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, να σταματήσει η πολιτική των επαναπροωθήσεων.
  • Πλήρη και ίσα δικαιώματα για πρόσφυγες και μετανάστριες-μετανάστες.
  • Κοινός αγώνας ντόπιων και προσφύγων/μεταναστών-μεταναστριών ενάντια στην πολιτική του συστήματος.
  • Ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που γεννούν τα καραβάνια προσφύγων/μεταναστών-μεταναστριών.