Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Σάμου καταδικάζει την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και στον τομέα της υγείας και καλεί όλους στο συλλαλητήριο για την υγεία έξω από το υπουργείο την Παρασκευή 18 Νοέμβρη.

 Η πολιτική αυτή αποτελεί συνέχεια και επιδείνωση της πολιτικής των προηγούμενων κυβερνήσεων, με αποτέλεσμα από την μια, την ολοένα και μεγαλύτερη εμπορευματοποίηση της υγείας, για την δημιουργία κερδών στους επιχειρηματικούς ομίλους που δραστηριοποιούνται στο χώρο και την εκμετάλλευση, ταλαιπωρία του λαού, που χρυσοπληρώνει υποβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας, από την άλλη.

            Σήμερα που υπάρχουν όλες οι υλικές προϋποθέσεις για να υπάρχει ένα δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας που θα διασφαλίζει υψηλού επιπέδου σύγχρονες υπηρεσίες υγείας, συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο.

Σταδιακά και μεθοδικά οι πολιτικές αυτές διαλύουν το όποιο δημόσιο σύστημα υγείας υπάρχει ακόμα και τις εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων σ’ αυτό.

            Όλες οι δομές υγείας στα νησιά μας βρίσκονται αντιμέτωπες με μύρια όσα προβλήματα. Τα νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και αγροτικά ιατρεία υπολειτουργούν με τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και αναλώσιμα, λόγω υποχρηματοδότησης. Οι ίδιοι γιατροί «τρέχουν» να καλύψουν αγροτικά ιατρεία και εφημερίες στα νοσοκομεία. Οι άνθρωποί μας «χάνονται» και θα χάνονται όσο συνεχίζεται και βαθαίνει αυτή η αντιλαϊκή πολιτική.

            Δεν πάει άλλο! Είμαστε μαζί στον αγώνα για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών στην υγεία με τα Σωματεία και τις Λαϊκές Επιτροπές της Ικαρίας.

Διαδηλώνουμε, διαμαρτυρόμαστε και διεκδικούμε :

 

  • Αποκλειστικά δημόσιο-δωρεάν σύστημα Υγείας και Πρόνοιας για όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις, όλες τις μέρες και όλες τις ώρες του χρόνου.
  • Καμία επιχειρηματική δράση στο χώρο της Υγείας. Πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση.
  • Προσλήψεις επαρκούς και μόνιμου ιατρικού, νοσηλευτικού και τεχνικού προσωπικού, σε όλες τις μονάδες Υγείας των νησιών μας. Να σταματήσουν άμεσα οι μετακινήσεις των αγροτικών γιατρών για εφημερίες στα νοσοκομεία.
  • Πλήρη στελέχωση του ΕΚΑΒ που να καλύπτει τις ανάγκες του λαού σε 24ωρη βάση στα νησιά μας.

 

 

Η Διοίκηση