Η Διοικούσα Επιτροπή του Παραρτήματος Σάμου της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης Δημοκρατικού Στρατού Σάμου καλεί κάθε δημοκρατικό πολίτη του νησιού μας, να εκφράσει  έντονα κι έμπρακτα με την δυναμική παρουσία του, τη συμπαράσταση του στην αυριανή δίκη των συμπατριωτών μας συνδικαλιστών.

Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Τάκης Διαμαντίδης κι ο αντιπρόεδρος του Παραρτήματος Σάμου ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ και τοπικός σύμβουλος Μαραθοκάμπου Διαμαντής Γρυδάκης σύρονται σε δίκη γιατί αντέδρασαν σε ομιλία με φασιστικό περιεχόμενο.

Η ομιλία έγινε κατά τον εορτασμό της Εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου στις 28-10- 2012 σε εκκλησία του Μαραθοκάμπου από καθηγήτρια του Γυμνασίου.  Τιμώντας την ιστορία του νησιού μας και τους αγώνες του για ελευθερία και δημοκρατία, οι Διαμαντίδης και Γρυδάκης δήλωσαν την αντίθεσή τους σε τέτοιου είδους ομιλίες που με το περιεχόμενό τους συντηρούν τα φαντάσματα του Ναζισμού-φασισμού και παραχαράσσουν την ιστορία.

Καλούμε το λαό της Σάμου και ιδιαίτερα τη νεολαία την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017 ώρα 9.30 το πρωί να δώσουν το παρόν στα Δικαστήρια Σάμου και  ζητάμε να αποσυρθούν όλες οι κατηγορίες.

Η Διοικούσα Επιτροπή

Κούλα Καραμηνά-Πόθου πρόεδρος

Γρυδάκης Διαμαντής αντιπρόεδρος

Κορτέσης Δημήτρης γραμματέας

Πέτρος Σοφιανός ταμίας

Δημήτρης Τριτσινιώτης μέλος