ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«H Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου έχει αποφασίσει να διοργανώνει σε ετήσια βάση Περιφερειακούς Αγώνες Καλαθοσφαίρισης Βορείου Αιγαίου. Οι αγώνες αυτοί διοργανώνονται σε συνεργασία με την αντίστοιχη τοπική επιτροπή ΕΟΚ και απευθύνονται ηλικιακά στις μικρές κατηγορίες αθλητών (παίδες-κορασίδες).

Στόχος μας είναι οι αγώνες αυτοί που κάθε χρόνο θα διεξάγονται και σε διαφορετικό νησί της Περιφέρειας να έχουν αναπτυξιακό χαρακτήρα, αφού απευθύνονται σε νέους αθλητές, υπερτοπική διάσταση και μαζικότητα στη συμμετοχή.

Το αγωνιστικό μέρος θα πλαισιώνεται από πολιτιστικές δράσεις (ξεναγήσεις σε μουσεία επισκέψεις κτλ.) έτσι ώστε οι μικροί αθλητές να έχουν τη δυνατότητα να μετέχουν στα αθλητικά δρώμενα και να γνωρίζουν από κοντά τον πολιτισμό και τη ζωή των νησιών μας.

Για τη φετινή πρώτη χρονιά του θεσμού οι αγώνες διοργανώνονται από την ΠΕ Σάμου σε συνεργασία με την τοπική επιτροπή ΕΟΚ Σάμου και θα διεξαχθούν την Πέμπτη και Παρασκευή 10-11 Μαΐου 2018 στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης της Σάμου.

Καλούμε όλους να παρευρεθούν να παρακολουθήσουν τους αγώνες και να χειροκροτήσουν τους μικρούς αθλητές των νησιών της περιφέρειας μας.

Την πρώτη μέρα που θα πραγματοποιηθεί και η τελετή έναρξης θα παρευρεθούν ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, κ. Γιώργος Βασιλακόπουλος και ο Γενικός Γραμματέας, κ. Παναγιώτης Τσαγκρώνης».