Ο αγώνας που χρειαζόμαστε είναι υπόθεση των σωματείων!

 Το ΥΠΑΙΘ τρέχει τις διαδικασίες και τις προθεσμίες για την αυτοαξιολόγηση και τις αναθέσεις για την προώθηση της ατομικής αξιολόγησης (μέντορες, συντονιστές κλπ). Με βάση όλα αυτά  φτιάχνει το δίχτυ της «επόμενης μέρας» που έρχεται όλο και πιο κοντά.  Της μέρας που θα έχει κατακερματιστεί κάθε συλλογικότητα μέσα στον κλάδο και θα έχει μπει σε πλήρη λειτουργία η αξιολογική πραγματικότητα: Κατηγοριοποίηση και «επιχειρηματολογημένη» εγκατάλειψη-κλείσιμο σχολείων. Κατηγοριοποίηση –χειραγώγηση των  εκπαιδευτικών και μετατροπή τους σε κρατικούς υπαλλήλους-πειθήνια όργανα  της πολιτικής των ταξικών φραγμών που καταργεί το δωρεάν σχολείο και τις δωρεάν σπουδές και πετάει τους μαθητές στον εργασιακό μεσαίωνα («κατάρτιση» το λένε)  ήδη από το Γυμνάσιο. Στο στόχαστρο είναι και η μονιμότητα!

Ø  Οι πενιχροί μισθοί και τα ασταμάτητα κύματα ακρίβειας σε ένα κλάδο με πολλές δεκάδες χιλιάδες περιπλανώμενους συμβασιούχους, διαμορφώνουν ένα τοπίο φτώχειας που γίνεται κάθε μέρα μεγαλύτερη. Το ερώτημα «πώς θα βγάλουμε το χειμώνα» γίνεται ολοένα και πιο εκρηκτικό αν και ακόμα παραμένει υπόκωφο!

Σε αυτές τις συνθήκες το πολύμορφο τίποτα που κήρυξε η ΟΛΜΕ και ξετσίπωτα το ονόμασε «πρόγραμμα δράσης», αποτελεί άλλη μια μεγάλη βοήθεια στην αντιδραστική κυβερνητική πολιτική, άλλη μια επιχείρηση να αποτραπεί αυτό που είναι πραγματικά αναγκαίο για τα δικαιώματα και τα συμφέροντα του κλάδου αλλά και όλου του λαού:

Μια μεγάλη κεντρική μάχη του κλάδου με την κυβερνητική πολιτική, μια μάχη με μαζικές ΓΣ, διαδηλώσεις, μια μάχη απεργιακή!  Αυτή τη μάχη  δεν μπορούμε να περιμένουμε να την αποφασίσουν-οργανώσουν οι πολλές εκδοχές του κυβερνητικού συνδικαλισμού (ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΚ-ΠΕΚ) και οι συνοδοιπόροι τους (ΑΣΕ-ΠΑΜΕ) στην ΟΛΜΕ! Αυτή η μάχη είναι υπόθεση των πρωτοβάθμιων σωματείων και του οριζόντιου συντονισμού τους μέσα από τον οποίο με αποφάσεις των ΓΣ θα βάλλουν στην άκρη τις δυνάμεις της υποταγής και της προσαρμογής.

Η απόφαση της ΓΣ της ΕΛΜΕ Σάμου της 21/9 ήταν βήμα σε αυτή την κατεύθυνση που η πλειοψηφία του ΔΣ (ΣΥΝΕΚ-ΠΑΜΕ- Δημ. Συσπείρωση) έσπευσε να το ανακόψει όπως έγινε φανερό στη συγκέντρωση της Πέμπτης 29/9. Για να υπερασπίσουν αυτή την επιλογή τους στο ανοιχτό ΔΣ της 5/10, εκπρόσωποι της Δημοκρατικής Συσπείρωσης έφτασαν μέχρι και σε  υπαινιγμούς για  «καταγγελία» των Αγωνιστικών Κινήσεων που ασκούν δημόσια κριτική απέναντι σε αυτή την υπονομευτική για το σωματείο πολιτική!!

Η συμμετοχή και η μαζική στήριξη της απεργίας –αποχής (και για αυτοαξιολόγηση και για μέντορες –συντονιστές) είναι αναγκαία… (Περισσότερα στο Blog!)