Αύξηση της τουριστικής κίνησης αναμένει η Ικαρία λόγω των νέων ακτοπλοϊκών δρομολογίων που συνδέουν το νησί με άλλα ελληνικά λιμάνια. Ο δήμαρχος της Ικαρίας, κ. Καλαμπόγιας, επιβεβαίωσε τις ευχάριστες πληροφορίες για την άνοδο της επισκεψιμότητας μιλώντας στην ραδιοφωνική εκπομπή «Στις 10 με τόνο» στους 99,8 fm με τη Βιολέτα Τριπόδη.  «Έχουμε πολύ καλή ακτοπλοϊκή σύνδεση μετά από πολλά χρόνια. Έξι δρομολόγια σε κάθε λιμάνι. Τουλάχιστον, 12 προσεγγίσεις».

Σχετικά με τον εμβολιασμό, o κ. Καλαμπόγιας δήλωσε ότι η πλειονότητα των κατοίκων του νησιού έσπευσαν να εμβολιαστούν «για να πετύχουμε την ανοσία». «Τρέξαμε το μαζικό εμβολιασμό. Οι Ικαριώτες δήλωσαν συμμετοχή να εμβολιαστούν. Τρέχει, τώρα 2ος μαζικός εμβολιασμός για όσους δεν είχαν κάνει». Όμως, ο δήμαρχος δεν έκρυψε τις ανησυχίες του για το πιθανό τέταρτο κύμα της πανδημίας. «Σε πρακτικό επίπεδο, η κατάσταση θα μεταβάλλεται καθημερινά».

Επίσης, αναφέρθηκε στην επέκταση του ωραρίου λειτουργίας των ιαματικών λουτρών του νησιού. «Τα ιαματικά λουτρά θα ανοίξουν και το απόγευμα για το κοινό που ενδιαφέρεται για αυτά».