Στη συνάντηση με τον Αν. Υπουργό Υγείας κ. Παύλο Πολάκη και τον Αν. Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας κ. Σταμάτη Βαρδαρό,  του Βουλευτή νομού Σάμου κ. Δημήτρη Σεβαστάκη καθώς και των διοικητών των νοσοκομείων Σάμου και Ικαρίας κ.κ. Λ. Θεόφιλου και Στ. Καρδάση, που έγινε την Τρίτη 14/9 παρουσιάστηκε η πρόταση για την κατασκευή και οργάνωση του νέου τμήματος Τεχνητού Νεφρού στο Νοσοκομείο Ικαρίας.
Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας ανταποκρίθηκε άμεσα, εντάσσοντας τη δημιουργία της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στις άμεσες προτεραιότητες στον τομέα της υγείας και με εντολή του Αν. Υπουργού δρομολογούνται άμεσα όλες οι απαραίτητες ενέργειες για τη μελέτη και αδειοδότηση της κατασκευής και λειτουργίας της μονάδας. Παράλληλα αποφασίστηκε η δέσμευση αρχικού ποσού στον προϋπολογισμό του 2017 για την κατασκευή της μονάδας και ο προγραμματισμός των απαραίτητων ενεργειών στελέχωσης, ενώ δόθηκε η εντολή τη σύσταση και τις διαδικασίες του τεχνικού πρωτοκόλλου για τη μελέτη και την κατασκευή να αναλάβουν η 2η ΥΠΕ και τα νοσοκομεία του νομού.
Έτσι δρομολογείται η ικανοποίηση ενός χρόνιου αιτήματος της τοπικής κοινωνίας και των νεφροπαθών αλλά και των πολιτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό που επιθυμούν είτε να επισκεφθούν είτε να εγκατασταθούν στην Ικαρία. Στη συνάντηση συμμετείχε και η αρμόδια Υποδιοικήτρια της 2ης ΥΠΕ κ. Ιωάννα Τσιαπαρίκου, ο Ικαριώτης αρχιτέκτονας κ. Γ. Δογάνης ο οποίος εργάστηκε εθελοντικά για την κατάθεση της σχεδιασμένης πρότασης, ο εκπρόσωπος των εργαζομένων του νοσοκομείου Ικαρίας κ Σ. Λέγκας καθώς και εκπρόσωποι των νεφροπαθών Ικαρίας.

Πηγή: ΕΡΑ Βορείου Αιγαίου