Ανοίγει στις 5 Νοεμβρίου η πλατφόρμα των ραντεβού για δεύτερη δόση σε όσους έχουν εμβολιαστεί με το σκεύασμα της Johnson & Johnson σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε σήμερα ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, Μάριο Θεμιστοκλέους.

Όπως τονίστηκε, δεν υπάρχει ηλικιακό κριτήριο για τη δεύτερη δόση ωστόσο αυτή θα πρέπει να απέχει τουλάχιστον δύο μήνες από την πρώτη

Σύμφωνα με τον κ. Θεμιστοκλέους, η ενισχυτική δόση θα γίνεται αρχικά με το σκεύασμα της Johnson ή της Pfizer και τις επόμενες μέρες θα δρομολογηθεί να γίνεται και με το αυτό της Moderna.

Παράλληλα, ανακοίνωσε αλλαγή στα ραντεβού που κλείνονται μέσα από την πλατφόρμα emvolio.gov.gr σημειώνοντας ότι δίπλα από το εμβολιαστικό κέντρο θα αναγράφεται το είδος του εμβολίου που διενεργείται.

Σε ότι αφορά την εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού ο γενικός γραμματέας ανέφερε ότι το 63% του γενικού πληθυσμού έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση ενώ το 60,5% έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό του. Στο μεταξύ, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία τρίτη δόση έχουν κάνει 300.000 συμπολίτες μας.

Πηγή: lifo.gr