Πίκρα, απογοήτευση και αγανάκτηση προκάλεσε στους τουριστικούς φορείς η απόφαση της Κυβέρνησης να τεθεί το Ηράκλειο σε καθεστώς mini lockdown.

«Ως συντεταγμένοι πολίτες οφείλουμε να υπακούμε τους νόμους, τους κανόνες και τις οδηγίες της Κυβέρνησης. Οφείλουμε όμως να εκφράσουμε και τη δυσαρέσκειά μας. Έχουμε μεγάλη πίκρα, αγανάκτηση και απογοήτευση γιατί ο τουρισμός πλήττεται με τέτοιου είδους οριζόντια μέτρα», επεσήμανε μιλώντας στο cretapost, ο πρόεδρος των Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κρήτης, Μιχάλης Βλατάκης ο οποίος παράλληλα χαρακτήρισε τα συγκεκριμένα μέτρα ως αντιτουριστικά.

«Αυτά εδώ είναι άκρως αντιτουριστικά μέτρα μεσούσης της σεζόν. Μην ξεχνάτε ότι είμαστε ένας τουριστικός προορισμός και το κλίμα των διακοπών δεν συνάδει με τέτοια μέτρα και θα επηρεάσει πάρα πολύ τον τουρισμό. Περιμένουμε ακυρώσεις και πολλά παράπονα από τους τουρίστες», τόνισε σχετικά ο κ. Βλατάκης ενώ υπογράμμισε πως αυτό το πακέτο μέτρων «δεν είχε αποτέλεσμα στη Μύκονο γι’ αυτό και ανακλήθηκε η απόφαση μετά από λίγες ημέρες».

«Μέτρα τιμωρίας και για τους εμβολιασμένους»

Η άποψη των τουριστικών φορέων είναι πως πρέπει να αλλάξει η φιλοσοφία στα μέτρα που λαμβάνονται για την διασπορά του κορωνοϊού ενώ δηλώνουν αντίθετοι με τα οριζόντια μέτρα.

«Θα πρέπει να γίνονται μέτρα που να μην είναι οριζόντια. Να μην είναι μέτρα τιμωρίας και για τους εμβολιασμένους και για τους ανεμβολίαστους. Από τα στοιχεία που έχουμε η συντριπτική πλειοψηφία των θετικών κρουσμάτων και αυτών που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία είναι οι ανεμβολίαστοι. Αν γίνονται μέτρα που τιμωρούνται και οι εμβολιασμένοι δεν υπάρχει περίπτωση ποτέ να ξεφύγουμε απ’ αυτή τη λαίλαπα. Τα μέτρα θα πρέπει να αφορούν τους ανεμβολίαστους και όχι ορίζοντια και μάλιστα με τέτοιο αντιτουριστικό τρόπο», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Βλατάκης.

Μεγάλη αύξηση του τουρισμού

Για μεγάλη αύξηση του τουρισμού στην Κρήτη έκανε λόγο ο Μιχάλης Βλατάκης καθώς όπως ανέφερε ο Ιούλιος στο Ηράκλειο έκλεισε με θετικό πρόσημο.

«Έχουμε μεγάλη αύξηση τουρισμού. Ο Ιούλιος έκλεισε στο Ηράκλειο με το 70% στους αριθμούς του 2019. Στην Κρήτη – εξαιτίας των Χανίων που έχει χαμηλότερα νούμερα λόγω Σκανδιναβών – ο Ιούλιος έκλεισε στο 60 με 65% στα νούμερα του 2019.  Παράλληλα, έμπαινε ένας πολύ δυναμικός Αυγούστος. Τώρα βέβαια δεν ξέρουμε τι θα γίνει με αυτά τα μέτρα», ανέφερε σχετικά ο κ. Βλατάκης ενώ για μία ακόμα φορά τόνισε πως πλέον η Κρήτη έχει διπλάσιο πληθυσμό και βάσει αυτού θα πρέπει να υπολογίζονται τα ημερήσια κρούσματα.

Πηγή: tovima.gr