Για την αξιοποίηση του κτιρίου του λεπροκομείου (Καρλόβασι) μίλησε ο Μανώλης Κάρλας, Περιφερειακός σύμβουλος της παράταξης «Συμπαράταξη πολιτών στο Βόρειο Αιγαίο», στην ραδιοφωνική εκπομπή «Στις 10 με τόνο» στους 99,8 fm με την Βιολέτα Τριπόδη.

Ο κ. Κάρλας ανέφερε, αρχικά, την προσωπική επιστολή του προς τον κ. Μουτζούρη, Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, για «την προστασία, ανάδειξη και αξιοποίηση των αρχαίων μνημείων της νήσου». Όμως, ο κ. Κάρλας επισήμανε ότι δεν είχε λάβει απάντηση στο διάστημα αυτών των μηνών.

 

Επίσης, ο κ. Κάρλας πρόσθεσε ότι σε πρόσφατη συνεδρίαση της Περιφέρειας ο ίδιος έθιξε το ζήτημα του μέλλοντος του λεπροκομείου Σάμου με αφορμή την χρηματοδότηση με 35.000 ευρώ της γεωμετρικής αποτύπωσης του λεπροκομείου της  Χίου  προκειμένου να αξιοποιηθεί. «Ο περιφερειάρχης έδειξε το ενδιαφέρον του και δεσμεύτηκε ότι θα κινηθούν αντίστοιχες διαδικασίες  για το λεπροκομείο Σάμου στην αμέσως επόμενη επίσκεψη του στο νησί μας» ανέφερε ο περιφερειακός σύμβουλος της Συμπαράταξης πολιτών.