ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η Τομεακή Επιτροπή Σάμου και οι Κομματικές Οργανώσεις της, τιμούν τον αγώνα του Δημοκρατικού Στρατού Σάμου (1947-1949) και τη θυσία των μαχητών του με σειρά εκδηλώσεων. Συγκεκριμένα:

  • Η ΚΟ Μαραθοκάμπου σας καλεί τη Παρασκευή 23 Ιουλίου 2021 και ώρα 19.30, πλατεία Μαραθοκάμπου όπου θα πραγματοποιηθεί:
  • Παρουσίαση του Βιβλίου της Τομεακής Επιτροπής Σάμου: «Ιστορικά Αποτυπώματα. Η συμβολή του ΚΚΕ στο εργατικό και επαναστατικό κίνημα στη Σάμο», από τον Κώστα Τζίχα μέλος της Τ.Ε Σάμου του ΚΚΕ.
  • Θα ακολουθήσει μικρό μουσικό πρόγραμμα από τη Νανά Νικολάου η οποία θα διαβάσει απόσπασμα από το βιβλίο «Ο Αγώνας του Δημοκρατικού Στρατού Σάμου» και θα απαγγείλει.
  • Την Κυριακή 25 Ιουλίου 2021 και ώρα 11.00 στον Κέρκη, θέση Ξυνιάς η ΤΕ Σάμου του ΚΚΕ διοργανώνει πολιτική εκδήλωση τιμής και μνήμης  στους μαχητές και τις μαχήτριες του Δημοκρατικού Στρατού Σάμου (Πρόσβαση: από Ανεμογεννήτριες και Κοσμαδαίους).
  • Την Κυριακή 8 Αυγούστου στις 11 το πρωί η ΚΟΒ Καρλοβάσου του ΚΚΕ διοργανώνει πολιτικό μνημόσυνο στο κοινοτάφιο μαχητών του Δημοκρατικού Στρατού στη Λέκκα.

Ο αγώνας του Δημοκρατικού Στρατού Σάμου, με μπροστάρηδες τους κομμουνιστές, μας δίνει δύναμη, μας εμπνέει, μας προσφέρει πείρα, γνώση και διδάγματα, αφού με περηφάνια ο λαός ύψωσε το μπόι του απέναντι στους εκμεταλλευτές του.

Οι ίδιοι εκμεταλλευτές, οι καπιταλιστές, διαφεντεύουν και σήμερα τις ζωές μας. Είναι αυτοί που θησαυρίζουν πάνω στη ζωή, την υγεία και τον πόνο των ανθρώπων, είναι αυτοί που οδηγούν στη σύγχρονη σκλαβιά τη νέα γενιά, που θέλουν αμόρφωτα τα παιδιά από φτωχά λαϊκά στρώματα,  που αλλάζουν σύνορα, βασανίζουν λαούς και γεννάνε προσφυγιά.

Το ΚΚΕ, με όπλο τις αποφάσεις του 21ου Συνεδρίου του, απαντά στις ανάγκες και τα προβλήματα του λαού με τη θέση του και τη δράση του για την αναγέννηση της ταξικής πάλης για την πραγματική ανατροπή, τη δημιουργία της νέας κοινωνίας, το Σοσιαλισμό – Κομμουνισμό.