Δήλωση σχετικά με την ΚΥΑ για την  δια ζώσης λειτουργία των Δημοτικών Συμβουλίων

Θεωρούμε ότι η Διοίκηση του Δήμου έπρεπε να θίξει το θέμα της απόφασης του Υπουργείου Εσωτερικών σχετικά με τη δια ζώσης λειτουργία των Δημοτικών Συμβουλίων. Την οποία κρίνουμε απαράδεκτη σε ότι αφορά το ότι αποκλείονται οι δημοτικοί σύμβουλοι που βεβαιώνουν ότι δεν νοσούν με μοριακό ή rapid τεστ.

Πιστεύοντας ότι το Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει να ζητήσει από την κυβέρνηση να αλλάξει αυτή την Υπουργική Απόφαση και τα Δημοτικά Συμβούλια να γίνονται δια ζώσης με πιστοποιητικό ή βεβαίωση νόσησης και με rapid ή μοριακό τεστ, τόσο για τους συμβούλους όσο και για τους κατοίκους που θέλουν να βάλουν ζητήματα στη συνεδρίαση.

Καταθέτουμε στην κρίση του Συμβουλίου το παρακάτω σχέδιο ψηφίσματος – επιστολής στο ΥΠ.ΕΣ

«Κύριε Υπουργέ, στην ΚΥΑ, που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ (3958/27-8-21 Τεύχος Β’), προβλέπονται μεταξύ άλλων, ρυθμίσεις που αφορούν τις «Συνεδριάσεις συλλογικών οργάνων με φυσική παρουσία, χωρίς περιορισμό ατόμων», και προβλέπουν συμμετοχή στον χώρο της συνεδρίασης «…Αποκλειστικά για πλήρως εμβολιασμένους … και νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο …».

Με την απόφασή σας, αφαιρείται το δικαίωμα στη δια ζώσης συμμετοχή στις συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων, όσων δεν έχουν εμβολιαστεί. Μετά τους εργαζόμενους, τώρα διαιρείτε και εκβιάζετε, με αποκλεισμό από τις δια ζώσης συνεδριάσεις και τους εκλεγμένους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους, καθώς και τους δημότες που θέλουν να θέσουν οποιοδήποτε ζήτημα τους απασχολεί, στις συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων.

Με την απόφασή σας αυτή, υλοποιείτε με μια ακόμα αποφαση την πολιτική , που αντί να πάρει ουσιαστικά μέτρα ενίσχυσης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας και να πείσει το λαό για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού, επιδιώκει να μεταθέσει τις δικές της ευθύνες,  στην ατομική ευθύνη των πολιτών.

Ζητάμε άμεσα να αλλάξει η απόφασή σας.

  • Να συμμετέχουν στις συνεδριάσεις, τηρώντας τα μέτρα προστασίας από τον covid-19 (μάσκες, αποστάσεις κ.λπ.) όχι μόνο όσοι έχουν εμβολιαστεί ή έχουν βεβαίωση νόσησης, αλλά και όσοι έχουν πραγματοποιήσει rapid            ή μοριακό τεστ.  Ό,τι δηλαδή προβλέπεται στην καθημερινή κοινωνική             ή επαγγελματική δραστηριότητα.
  • Ζητάμε  να γίνουν σεβαστές και να μην ακυρωθούν οι αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων, από τα κυβερνητικά υπηρεσιακά όργανα.