Σε εξέλιξη η φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή Βουρλιωτών γύρω στις δύο το μεσημέρι. Η πυρκαγιά, συγκεκριμένα, ξεκίνησε από δασική περιοχή  αρκετά κοντά στο κεντρικό δρόμο του χωριού των Βουρλιωτών. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σημείο έσπευσαν άμεσα 10 οχήματα του Πυροσβεστικού Σώματος με 22 άνδρες, δύο (2) αεροπλάνα, δύο (2) ελικόπτερα και πέντε (5) εθελοντικά οχήματα. Παράλληλα, επιχειρούν και εναέρια μέσα. Συγκεκριμένα, ρίψεις νερού πραγματοποιούν τρία ελικόπτερα και τρία αεροσκάφη (2 CL415 KAI TO BERIEV-200).

Αργότερα, η πύρινη λαίλαπα επεκτάθηκε γρήγορα προς την πλευρά της Μάνας Κοκκαρίου και έκαιγε σε εξαιρετικά δύσβατη περιοχή με πυκνή βλάστηση. Για προληπτικούς λόγους, οι αρμόδιες αρχές ζήτησαν την εκκένωση του ξενοδοχείου «Αρίωνας» που βρίσκεται στην είσοδο του οικισμού του Κοκκαρίου. Η φωτιά προκάλεσε  διακοπή ρεύματος σε μεγάλο κομμάτι του νησιού. Στην μάχη της κατάσβεσης παίρνουν μέρος ισχυρές επίγειες δυνάμεις και εναέρια μέσα.

Η κατάσταση τώρα

Η φωτιά πέρασε στην τοποθεσία Κομμένη Πέτρα των Μυτιληνιών. Άνδρες τις ΕΜΑΚ φτάνουν στο νησί για ενίσχυση. Ο δρόμος του Κοκκαρίου παραμένει κλειστός για την εύκολη μετακίνηση των πυροσβεστικών οχημάτων. Επίσης, από τις 20:30 έχουν σταματήσει οι προσπάθειες των εναέριων μέσων.