ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Δημοτικό Συμβούλιο 28ης Ιουλίου 2021

 

Στο Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιασκέψεως στις 28 Ιουλίου 2021, κατά την ώρα των ανακοινώσεων-ερωτήσεων η δημοτική παράταξη “Ανατροπή” ρώτησε τα εξής:

  1. Αν έχουν θεσμοθετηθεί τα ευεργετικά μέτρα για τους μαθητές που έδωσαν πανελλήνιες λόγω του σεισμού που χτύπησε το νησί μας. Η απάντηση του Δημάρχου ήταν ότι έχει καθυστερήσει η συγκεκριμένη ανακοίνωση, εγκαίρως πρέπει να γίνει, όμως και κατά το παρελθόν σε ανάλογες περιπτώσεις υπήρχε αυτή η καθυστέρηση μέχρι αρχές Σεπτεμβρίου.
  2. Τι έχει γίνει με την ύδρευση των Μυτιληνιών, η οποία δεν επαρκεί, δεν υπάρχει το ανάλογο και σωστό δίκτυο και η Κοινότητα έχει ζητήσει από 23 Ιουνίου το εν λόγω θέμα να συζητηθεί κατεπείγον σε Δημοτικό Συμβούλιο. Δυστυχώς, το συγκεκριμένο ζήτημα υφίσταται πολλά χρόνια στην κοινότητα και δεν θα έπρεπε να συζητάμε ακόμα για την ποσότητα και την ποιότητα του νερού, που όλοι πρέπει να απολαμβάνουν. Η απάντηση από τις Τεχνικές Υπηρεσίες ήταν ότι υπάρχουν συγκεκριμένα έργα για την περιοχή και θα γίνουν οι ανάλογες δημοπρατήσεις στο μέλλον.
  3. Πότε θα ξεκινήσει η ασφαλτόστρωση για το έργο αγροτική οδοποιία Χώρας. Η απάντηση του αρμόδιου Αντιδημάρχου ήταν ότι περιμένουνε έγκριση από το ελεγκτικό συνέδριο και όταν την πάρουν θα ξεκινήσει το έργο.
  4. Πότε θα ξεκινήσει η ασφαλτόστρωση στα δημοτικά σχολεία Χώρας και Άνω Βαθέος, διότι παρατηρούμε ότι δεν γίνεται καμία εργασία και σε ένα μήνα θα ξεκινήσουν τα σχολεία. Η απάντηση του αρμόδιου Αντιδημάρχου ήταν ότι τέλος Αυγούστου, όπως λένε οι μελέτες, τα σχολεία θα είναι έτοιμα. Ευελπιστούμε με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς τελικά να είναι έτοιμα και να ισχύει αυτό που ειπώθηκε.

 

Κατά την ημερήσια διάταξη, με αφορμή την συζήτηση της έγκρισης σύνταξης μελετών από τη ΔΕΔΔΗΕ για την επέκταση δημοτικού φωτισμού, η δημοτική παράταξη “Ανατροπή” αναφέρθηκε στο ότι από 21 Οκτωβρίου 2021 έχουμε εγκρίνει ανάλογη σύνταξη μελέτης από τη ΔΕΔΔΗΕ για την επέκταση του δημοτικού φωτισμού στον δρόμο προς την είσοδο του αρχαιολογικού χώρου του ναού της Ήρας και ρώτησε τι έχει γίνει μετά από τόσο καιρό. Είναι απαράδεκτο από την μία να θέλουμε τουρισμό και από την άλλη να μην έχουμε βασικές υποδομές. Η απάντηση από τις Τεχνικές Υπηρεσίες ήταν ότι δεν έχουν λάβει ακόμα κάτι σχετικό από την ΔΕΔΔΗΕ και ότι θα επικοινωνήσουν την επόμενη μέρα ώστε να μάθουν τι γίνεται και να ενημερωθούμε. Ευελπιστούμε να ενημερωθούμε σύντομα και τέτοια έργα ουσίας και ανάπτυξης για τον τουρισμό και τον Δήμο μας να γίνονται άμεσα και όχι να ξεχνιούνται στο βάθος του χρόνου.