ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Ημερίδα, έλαβε χώρα τη Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2018, από 16:00 έως 19:00, στο Δημαρχιακό Μέγαρο Σάμου, με ενημερωτικές ομιλίες από την κ. Καββαθά Δήμητρα, Ιατρό Παθολόγο-Λοιμωξιολόγο, Διευθύντρια ΕΣΥ, Δ’ Παθολογική Πανεπιστημιακή Κλινική, Νοσοκομείο ΑΤΤΙΚΟΝ και την κ. Νταίζη Παπαθανασοπούλου, Συντονίστρια του Προγράμματος Υγιείς Πόλεις στο Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ. &Πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του Π.Ο.Υ. Ευρώπης για τα Εθνικά Δίκτυα.

Χαιρετισμό εκ μέρους του Δήμου Σάμου, απηύθυνε ο Δημοτικός Σύμβουλος και Δ/ντης του 3ουΔημοτικού Σχολείου Σάμου, κ. Μανδουραράκης Ιωάννης.

Η Εκστρατεία πραγματοποιήθηκε με την συνεργασία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, της Ελληνικής Εταιρείας Χημειοθεραπείας και της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων, υπό την Αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ).

Σκοπός της ημερίδας ήταν η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των εκπαιδευτικών σε θέματα ορθής χρήσης των αντιβιοτικών και η εξοικείωσή τους με κατάλληλα διαμορφωμένο και εγκεκριμένο παιδαγωγικό υλικό, το e-bug που χρησιμοποιείται ήδη με επιτυχία σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, ώστε να μπορούν να μεταφέρουν κατάλληλα πληροφορίες στους μαθητές τους με στόχο την αλλαγή νοοτροπίας στη χρήση των αντιβιοτικών .

Την ημερίδα παρακολούθησαν εκπαιδευτικοί προσχολικής αγωγής και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, που υπηρετούν στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, στα Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία της Εκπαιδευτικής Περιφέρειας του Δήμου Σάμου.

Οι συμμετέχοντες έλαβαν Βεβαίωση Παρακολούθησης της Ημερίδας, καθώς και το Παιδικό Βιβλίο«Ποιος παγίδεψε την ΠένυΚιλλίνη», από την αναγνωρισμένη συγγραφέα παιδικής λογοτεχνίας Ιωάννα Μπουλντούμη το οποίο έχει λάβει την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας & ΘρησκευμάτωνΦ14/226374/ΕΚ/1670/Δ1.

Από τη Δ/νση Κοινωνικής Προστασίας

Παιδείας και Δημόσιας Υγείας