Φτάνοντας στο τέλος του καλοκαιριού, όπως κάθε χρόνο, οι επιχειρηματίες του τουριστικού κλάδου κάνουν τον απολογισμό της σεζόν. Ο κ. Γιώργος Χατζημιχάλης, Διευθυντής Αγορών της TUI Group, φιλοξενούμενος στη ραδιοφωνική εκπομπή «Στις 10 με τόνο» της Βιολέτας Τριπόδη στους 99,8 fm μίλησε για την πιθανή επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου στα μεγάλα ελληνικά νησιά αφήνοντας ελπίδες και για τη Σάμο. «Κάποια επιμήκυνση θα υπάρχει όχι στα μικρά νησιά, τουλάχιστον στα μεγάλα για τον πολύ απλό λόγο ότι τα αεροπλάνα που παραδοσιακά σταματάνε τον Οκτώβριο και πάνε στους χειμερινούς προορισμούς, κάποιοι από αυτοί έχουν πρόβλημα λόγω covid προς το παρόν, τουλάχιστον, για να μπορέσουν να δεχθούν τον όγκο των αεροπλάνων που είχαν προ κορονοϊού. Επομένως, επειδή αυτά τα αεροπλάνα πρέπει κάπου να συνεχίσουν να πετούν, σίγουρα θα υπάρχει επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν μέσα στον Οκτώβριο. Υπάρχει ενδεχόμενο και για τη Σάμο. Παρ’ όλα αυτά, πλέον, επειδή οι κρατήσεις είναι με χρονικό ορίζοντα το πολύ δεκαπέντε ημερών, θεωρώ ότι είναι λίγο νωρίς να παρθούν οριστικές αποφάσεις».

Ο κ. Χατζημιχάλης αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην πτώση των αφίξεων στο αεροδρόμιο του νησιού λέγοντας ότι υπάρχουν περιθώρια διάσωσης της καλοκαιρινής σεζόν. «Μέχρι και τέλος Ιουλίου, αν το δούμε σε σχέση με πέρυσι, για τη Σάμο μιλάμε για μια αύξηση 400%. Μιλάμε για φανταστικά νούμερα. Αν το δούμε σε σχέση και με τον Ιούλιο του 2019 είμαστε -70%. Εμείς το 2019 σαν αεροδρόμιο Σάμου μέχρι και τέλος Ιουλίου είχαμε, περίπου, 75.000 κόσμο και τέλος του Ιούλη του 2021 είχαμε 23.700. Και αν κάνουμε μια αναγωγή και τον Αύγουστο, το Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο θα πάμε σε μια πτώση, περίπου, μεταξύ 50-60% σε σχέση με το 2019.

Ο Διευθυντής Αγορών του γνωστού τουριστικού πρακτορείου διευκρίνισε ότι ο τουρισμός στη Σάμο έχει φτάσει στο απόγειό του. «Αυτή τη στιγμή τελειώνει το peak, γενικά, του τουριστικού ρεύματος. Ο Σεπτέμβριος, πάντα, παραδοσιακά ήταν ένας καλός μήνας, ήρεμος μήνας, αλλά με αρκετό κόσμο».