Με αφορμή την ανακοίνωση της ημερομηνίας για τις εκλογές της ηγεσίας του Κινήματος Αλλαγής, ο υποψήφιος Χάρις Καστανίδης φιλοξενήθηκε από τη ραδιοφωνική εκπομπή «Στις 10 με τόνο» στους 2000FM.

Ο κ. Καστανίδης μίλησε για την επιθυμία του, που έχει εκφράσει επανειλημμένως, σχετικά με τη αλλαγή του ονόματος του κόμματος και, συγκεκριμένα, την επιστροφή του ΠΑΣΟΚ. «Είναι ένα θέμα που συζητείται. Θυμίζω τη ρήση του Ανδρέα Παπανδρέου. «Το όνομά μας είναι η ψυχή μας». Μετά τις εσωκομματικές εκλογές θα συζητήσουμε τα χρώματα του ακρωνύμιου. Θα πρέπει να δώσουμε στον  κόσμο την ιδεολογική πολιτική ταυτότητά μας. Επιστροφή στο όνομα μας. Αλλά δεν αρκεί. Πρέπει ο κόσμος να αναγνωρίζει σε εσένα τις ιδεολογίες».

Αναφέρθηκε, επίσης, στην δραματική εικόνα της χώρας την τελευταία δεκαετία και τόνισε την απουσία χώρου όπου οι νέοι δεν έχουν την δυνατότητα να ακούσουν και να συζητήσουν πολιτικά θέματα. «Συνέβη στην Ελλάδα με δραματικό, όμως, τρόπο. Όλα υποτιμήθηκαν. Οι συντάξεις… Όλα. Δεν υπάρχει χώρος ανταλλαγής απόψεων. Πρέπει να υπάρχει τόπος συγκέντρωσης».

Ο υποψήφιος του ΚΙ.ΝΑΛ. πρόβλεψε ότι η Ελλάδα μαζί με άλλες ευρωπαϊκές χώρες θα χρεοκοπήσουν στο τέλος της επόμενης χρονιάς. « Δόθηκε το ελεύθερο να  ξεφύγει η Ευρώπη  από τους αυστηρούς κανόνες πειθαρχίας  με το σύμφωνο δημοσιονομικής σταθερότητας. Τα κράτη έπρεπε να είναι σε θέση είτε δανειοληπτικά είτε από άλλα αποθεματικά να χρησιμοποιούν άλλα περισσότερα κονδύλια για τη διαχείριση της πανδημίας. Το καθεστώς της δημοσιονομικής χαλαρότητας λήγει στο τέλος του ’22. Η χώρα θα κινδυνέψει να εισέλθει ξανά σε τροχιά χρεοκοπίας. Θα χρεοκοπήσει πρώτα η Ελλάδα και μετά το Βέλγιο» τόνισε ο κ. Καστανίδης.

«Πρέπει όλοι να προσέχουν!» συμβούλεψε, τέλος, τους πολίτες ο κ. Καστανίδης ερωτώμενος για την πανδημία.