«Δεν δαιμονοποιούμε κανένα νησί, ούτε στοχοποιούμε κανέναν, αλλά δεν είναι δυνατόν να μην κρατάνε τις αποστάσεις και να μην φοράνε μάσκες»

Οριακή είναι η κατάσταση με την πανδημία στη Μύκονο και την Ίο, όπως δήλωσε ο υφυπουργός Πολίτικης Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Ειδικά για το νησί των ανέμων, επεσήμανε ότι παρατηρούνται νέες συρροές. Μάλιστα, έκανε γνωστό ότι το 46% των κρουσμάτων προέρχεται από τους εργαζόμενους στα εστιατόρια, τα κλαμπ και τα ξενοδοχεία.

«Δεν δαιμονοποιούμε κανένα νησί, ούτε στοχοποιούμε κανέναν, αλλά δεν είναι δυνατόν να μην κρατάνε τις αποστάσεις και να μην φοράνε μάσκες», σημείωσε ο κ. Χαρδαλιά, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ενώ τόνισε πως το πρόβλημα είναι η ασυδοσία.

Ως προς το τείχος ανοσίας, ο ίδιος είπε πως «η κυβέρνηση ελπίζει να έχει επιτευχθεί τέλη Σεπτέμβριου».

Ο κ. Χαρδαλιάς, αναφερόμενος στον καύσωνα που πλήττει τη χώρα και αναμένεται να κορυφωθεί στις επόμενες ημέρες, διεμήνυσε ότι λαμβάνονται μέτρα και για τους εργαζόμενους.

«Είναι αυτά που προβλέπονται από τις εγκυκλίους του Υπουργείου Εργασίας και της εργατικής νομοθεσίας», είπε χαρακτηριστικά και κάλεσε τις επιχειρήσεις που έχουν εργαζόμενους εκτός γραφείων να είναι πιο χαλαρές στα ωράρια και τις συνθήκες εργασίες.

Όπως είπε, ο κ Χαρδαλιάς σε σύσκεψη όλων των φορέων στις 11:30 υπό τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, θα ληφθούν αποφάσεις για τον συντονισμό των αρμοδίων υπηρεσιών και φορέων ενόψει του καύσωνα.

«Υπάρχουν τα σχεδία των Δήμων και των Περιφερειών, αλλά θα συζητήσουμε και κάποια αλλά ζητήματα», πρόσθεσε.
Πηγή: kathimerini.gr