Αρκετός κόσμος συμμετείχε στη δράδη, πολλά μικρά παιδιά με χαμόγελα και ζωηρές φωνές, έδωσαν το σύνθημα για να ξαναγεννηθεί η ζωή και η ελπίδα, σ’ ένα μέρος όπου ακόμα και σήμερα, αν και πέρασαν πολλές ημέρες από την 24η Αυγούστου 2019, η μυρωδιά του καμένου είναι ακόμα έντονη, αλλά και η εικόνα όπου η μανία της πυρκαγιάς έκαψε αυτοκίνητα και καλύβια.

00Dendrofitesi02

Στην εθελοντική δράση πήραν μέρος απλοί πολίτες και πολλά μικρά παιδιά του Πολιτιστικού Συλλόγου Πυθαγορείου Λυκούργος, η 79 ΑΔΤΕ με στρατιωτικό προσωπικό, η Ύπατη Αρμοστεία, το Ινστιτούτο Αρχιπέλαγος, τα Εθελοντικά Κλιμάκια Βαθέος, Πυθαγορείου και Χώρας, η Δασική Υπηρεσία Σάμου.

Παρόντες o Ταξίαρχος Διοικητής της 79 ΑΔΤΕ κ. Δημήτρης Βακεντής, ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου κ. Γιώργος Στάντζος, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Βασίλης Βαλκαμλής και Βαγγέλης Καρράς.

00Dendrofitesi03

Ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου κ. Στάντζος δήλωσε στην κάμερα του Radio Café 102,4 και στο Samostoday.gr:

«Είναι μία περιβαλλοντική δράση με ισχυρά μηνύματα. Γίνεται δενδροφύτευση με πικροδάφνες στα πλαϊνά του δρόμου, απομακρύνουμε όσα καμένα μπορούμε, είναι μία κίνηση μεγάλου συμβολισμού και μπορείτε να κοιτάξετε τα χαμόγελα στα πρόσωπα όλων. Ήρθε πολύς κόσμος σήμερα, μικρά παιδιά, εθελοντικές οργανώσεις, έτσι δίνουμε ένα ισχυρό μήνυμα αισιοδοξίας. Ότι μέσα από τα καμένα και τα προβλήματα, να βγει το χαμόγελο. Νομίζω ότι μέρα με τη μέρα οι δημιουργικές δυνάμεις βγαίνουν στο προσκήνιο και πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά. Αυτό είναι το ισχυρό μήνυμα που δίνει τη σημερινή μέρα».

ΠΗΓΗ:SamosToday