Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο η Χριστουγεννιάτικη παιδική γιορτή που οργανώνει κάθε χρόνο η Πανσαμιακή Επιτροπή Ειρήνης.

Στην εκδήλωση μίλησε σύντομα και περιεκτικά το μέλος της γραμματείας της Επιτροπής Γεωργία Φτυνογιάννη, για τις επικίνδυνες εξελίξεις με τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στη περιοχή μας, για την ανάγκη επαγρύπνησης του λαού και αγώνα ενάντια στον πόλεμο, για την αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και την καμπάνια Εργατικού Κέντρου Πανσαμιακής Επιτροπής Ειρήνης και Συλλόγων Γυναικών της ΟΓΕ συγκέντρωσης χειμωνιάτικων ρούχων, για τις αποφάσεις του 18ου Συνεδρίου της ΕΕΔΥΕ και τον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού, καταδικάζοντας ακόμη μια φορά ην αναγνώριση από τον Αμερικανό πρόεδρο Τράμπ της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ.

Στην είσοδο της αίθουσας υπήρχε εξάλλου, ταμπλό και στάντ με το κείμενο της

ΕΕΔΥΕ για ανεξάρτητο Παλαιστινιακό κράτος με πρωτεύουσα την Αν. Ιερουσαλήμ και συγκεντρώθηκαν δεκάδες υπογραφές.

Δεκάδες παιδιά με τους γονείς τους παρακολούθησαν την παιδική θεατρική ομάδα «Παιδική Φωλιά» Παγώνδα σε ένα σκέτς με θέμα την Ειρήνη, που επιμελήθηκε η πρόεδρος του Συλλόγου «Ομόνοια» Παγώνδα Αγγελική Βαλεοντή-Δεμερτζή.

Στη συνέχεια η λογοτέχνης Κούλα Καραμηνά διάβασε μαζί τους παραμύθια στα οποία τα παιδιά έπαιρναν ενεργά μέρος σε θεατρικό παιχνίδι και ακολούθησε ζωγραφική με την βοήθεια του ζωγράφου Γιάννη Κομινόζογλου.

Παιδιά και γονείς απόλαυσαν τις λιχουδιές που είχαν φτιάξει μέλη της Επιτροπής Ειρήνης και των Συλλόγων Γυναικών της ΟΓΕ , ενώ τα περίμενε και μια αναπάντεχη ευχάριστη έκπληξη όταν οι διοργανωτές τους προσέφεραν «μαλλί της γριάς» από επαγγελματία ο οποίος προσκλήθηκε ειδικά για την εκδήλωση.

Παράλληλα με την παιδική γιορτή στο φιλόξενο χώρο του Εργατικού Κέντρου Σάμου, λειτουργούσε το «Παζάρι της Ειρήνης» με όμορφα δώρα, γλυκίσματα, τοπικά προϊόντα (κρασί, σούμα, μέλι, καρύδια, σύκα κλπ) που έφτιαξαν και πρόσφεραν για την ενίσχυση της Επιτροπής μέλη της και φίλοι του κινήματος Ειρήνης.

Αργότερα στο χώρο κατέφθασαν οι μουσικοί Σταύρος Κουτράκης, Γιάννης Λουλουργάς, Γιάννης Μαλαγάνης και Δημήτρης Σοφιανός οι οποίοι με τα τραγούδια τους ανέβασαν το κέφι που είχε ανάψει με Σαμιώτικο κρασί και ψητά από τη ψησταριά που είχε στηθεί στον περίβολο του Εργατικού Κέντρου.