Να κλείσει εδώ και τώρα το hotspot –άμεσος απεγκλωβισμός προσφύγων και μεταναστών από το νησί και τη χώρα.

 

Τα χθεσινοβραδινά γεγονότα και η πυρκαγιά στο hotspot είναι άκρως ανησυχητικά για το που οδηγείται η κατάσταση στο προσφυγικό – μεταναστευτικό.

Η  σπίθα για τη χθεσινοβραδινή φωτιά έχει ανάψει από καιρό με το μαζικό εγκλωβισμό χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών στα νησιά και τη χώρα που επιβάλει η πολιτική της ΕΕ και η περιβόητη συμφωνία της με την Τουρκία την οποία πιστά ακολουθούν και υλοποιούν και η κυβέρνηση της ΝΔ και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ.

Εδώ και τώρα η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της και να προχωρήσει στο κλείσιμο του hotspot και σε μέτρα άμεσου απεγκλωβισμού των προσφύγων  – μεταναστών από το νησί και τη χώρα.

Ο λαός του νησιού να παλέψει για να αποτραπεί η λειτουργία κλειστών hotspot που προωθεί η κυβέρνηση και που θα δυναμιτίσουν ακόμα περισσότερο την κατάσταση του μαζικού εγκλωβισμού ανθρώπων και τα προβλήματα που δημιουργούνται από αυτόν.

Να ενταθεί ο αγώνας του λαού και η διεκδίκηση λύσης του προβλήματος μακριά από λογικές που αντιστρέφουν την πραγματικότητα και προβάλλουν τα θύματα ως ενόχους.

Καλούμε το λαό του νησιού να εντείνει την πάλη του για να υπάρξει λύση στο πρόβλημα του μαζικού εγκλωβισμού δείχνοντας παράλληλα και την αλληλεγγύη του στα θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων και της φτώχειας που δημιουργούν οι επεμβάσεις και η εκμετάλλευση ολόκληρων λαών από τους ΝΑΤΟϊκούς μας «συμμάχους» και τα άλλα ισχυρά καπιταλιστικά κράτη.

Στο σημερινό συλλαλητήριο δεκάδων φορέων του νησιού να ακουστεί δυνατά:

  • Κανένα hotspot στα νησιά. Να μη δημιουργηθεί κανένα άλλο πουθενά.
  • Άμεσος απεγκλωβισμός προσφύγων και μεταναστών από το νησί και τη χώρα.
  • Στο νησί να υπάρχει μόνο μια μικρή δομή καταγραφής – ταυτοποίησης και ιατρικής περίθαλψης και να φέυγουν στην ηπειρωτική Ελάδα σε αξιοπρεπείς δομές. Εκεί να διατυπώνουν τα αιτήματά τους (άσυλο κλπ) και σύντομα να παίρνουν ταξιδιωτικά έγγραφα για τις χώρες τελικού προορισμού τους.
  • Να παρθούν έκτακτα μέτρα για τη διαβίωση των χιλιάδων προσφύγων που έχουν μείνει άστεγοι μετά τη χθεσινή πυρκαγιά.