ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Τομεακή Επιτροπή Σάμου του ΚΚΕ απευθύνει  έκκληση στους εργαζόμενους και όλο το λαό και τη νεολαία του νησιού μας να σπεύσει σε αιμοδοσία στο Νοσοκομείο Σάμου για τις ανάγκες των τραυματιών του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος.

Ταυτόχρονα εκφράζει τη βαθιά θλίψη  και τα θερμά συλλυπητήρια  όλων των μελών και φίλων του Κόμματος στο νησί μας, προς τις οικογένειες των αδικοχαμένων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος,  που «ξύπνησε» μνήμες «ΣΑΜΙΝΑ» στα νησιά μας και ζητά την άμεση διερεύνηση των αιτιών  και την απόδοση των ευθυνών σε όποιους ανήκουν.

Απαιτεί να στηριχθούν από το κράτος  με κάθε τρόπο οι οικογένειες νεκρών ,τραυματιών και όλων των επιβατών του συγκεκριμένου συρμού και να απαιτηθούν αποζημιώσεις από την εταιρεία στην οποία ανήκει.

 

Καλεί το λαό του νησιού μας να καταλογίσει τις βαριές πολιτικές ευθύνες,  στην Ε.Ε, σε όλες τις κυβερνήσεις και τα κόμματα ( ΠΑΣΟΚ , ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ)  που συνέβαλαν σταδιακά στην απελευθέρωση και ιδιωτικοποίηση των χερσαίων συγκοινωνιών σταθερής τροχιάς και στο ξεπούλημα των ελληνικών σιδηροδρόμων, με τα σημερινά θλιβερά αποτελέσματα.