Περισσότερα από 1.500 κιλά τρόφιμα παράδωσε σε  μια ειδική εκδήλωση το πρωί της Κυριακής η Εταιρεία υγρών καυσίμων Silk Oil. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που ανέλαβε η εταιρεία εδώ και τρεις μήνες, δίνοντας ένα λεπτό ανά δέκα λίτρα  καυσίμων για το κοινωνικό παντοπωλείο.  Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν  διατέθηκαν για την αγορά ειδών πρώτης ανάγκης όπως ,όσπρια, ζυμαρικά, αλάτι, ζάχαρη, γάλατα, κονσέρβες έτοιμου φαγητού. Η εκδήλωση παράδοσης των τροφίμων  πραγματοποιήθηκε σε ένα από τα δέκα πρατήρια που αντιπροσωπεύουν την εταιρεία στο νησί, του κ. Γιάννη Μανώλαρου, παρουσία  εκπροσώπων της εταιρείας  αλλά και αρκετών πολιτών.
Παρόν ήταν ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου Νίκος Κατρακάζος ο οποίος εξήρε την πρωτοβουλία ενώ από την πλευρά της Μητρόπολης παρευρέθηκε ο εφημέριος του Αγίου Χαραλάμπους πατήρ Εμμανουήλ. Ο εφημέριος   ευχαρίστησε και εκείνος με τη σειρά του την εταιρεία για την προσφορά της και ευχήθηκε να υπάρξουν και άλλες επιχειρήσεις να πράξουν κάτι παρόμοιο καθώς φέτος οι ανάγκες του Παντοπωλείου θα είναι ιδιαίτερα αυξημένες όπως διαφάνηκε από τις πρώτες κιόλας ημέρες λειτουργίας του.
Τα προϊόντα μεταφέρθηκαν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο από εργαζόμενους στην εταιρεία  την ίδια ημέρα προκειμένου να  γίνουν δέματα  για κάθε οικογένεια  που φέτος αναμένεται να ξεπεράσουν τις πεντακόσιες.
Η  κίνηση αυτή θα συνεχιστεί και το επόμενο τρίμηνο ώστε μέσα στις ημέρες των Χριστουγέννων να παραδοθούν και  άλλα είδη πρώτης ανάγκης.