Τιμητική εκδήλωση προς τιμήν της εταιρείας CELESTYAL CRUISES που από το 2014 έχει συμπεριλάβει την Σάμο ως έναν από τους βασικούς σταθμούς της κρουαζιέρας  που πραγματοποιούν τα πλοία της, πραγματοποίησε η Περιφερειακή Ενότητα Σάμου σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Σάμου  το πρωί της Τετάρτης   παρουσία του κ. Κυριάκου Αναστασιάδη, (Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας και πρόεδρος της εκτελεστικής επιτροπής Διεθνούς Ένωσης  κρουαζιέρας ), του κ. Πυθαγόρα Νάγου (αντιπρόεδρος πωλήσεων) και του καπετάνιου Γιώργου Κουμπενά (Αντιπρόεδρος Επιχειρήσεων). Αρχικά την εκδήλωση άνοιξε ο οικοδεσπότης Νίκος Κατρακάζος  ο οποίος τόνισε την ιδιαίτερη σημασία που έχει η επίσκεψη  υψηλών  στελεχών της εταιρείας στο νησί αλλά και οι αυξημένες προσεγγίσεις που από 9  το 2015 έγιναν 45 το 2016 αναδεικνύοντας έτσι την Σάμο ως τον προορισμό με την  μεγαλύτερη αύξηση επιβατών και προσεγγίσεων  το 2016 στον τουρισμό της κρουαζιέρας πανελλαδικά. Επίσης ο κ. Κατρακάζος  αναφέρθηκε  στο «πιστοποιητικό ασφάλειας» που κατάφερε να πάρει πέρυσι η Σάμος  για τους επιβάτες από την Αμερική που λειτούργησε με πολλαπλά οφέλη για το νησί όταν η Σάμος αντιμετώπιζε τεράστιο πρόβλημα  από τους πράκτορες της Ευρώπης  και δεχόταν ακυρώσεις .

Σύντομο χαιρετισμό απεύθυνε και ο δήμαρχος Σάμου Μιχάλης Αγγελόπουλος ο οποίος απευθυνόμενος προς τα στελέχη της SELESTYAL  CRUISES   τους είπε  ότι   επιλέγοντας την Σάμο έχουν επιλέξει ένα  ιδανικό   σημείο  προσέγγισης. ‘ Η κρουαζιέρα αποτελεί  ένα παράθυρο στον κόσμο. Θεωρώ ότι η επέκταση δρομολογίων είναι πλού σημαντική» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αγγελόπουλος  ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει και  στις προσπάθειες του Δήμου για την τουριστική προβολή του νησιού πρόσφατα στην Ρώμη αλλά και στο Μιλάνο.

Τους καλεσμένους χαιρέτησε και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιώργος Κυριαζής  ο οποίος αναφέρθηκε στην πολύ καλή συνεργασία που υπήρξε με την εταιρεία αλλά τόνισε και τα σημαντικά οφέλη που αποκόμισε η Σάμος από αυτή την συνεργασία.

Το λόγο πήρε στην συνέχεια ο αντιπρόεδρος πωλήσεων της εταιρείας Πυθαγόρας Νάγος   ο οποίος εξήγησε τους λόγους που οδήγησαν την CELESTYAL CRUISES  να συμπεριλάβει  και την Σάμο στις προσεγγίσεις των κρουαζιεροπλοίων της. «Η Ελλάδα   έχει 140 νησιά. Δεν γίνεται να γνωρίζουν μόνο τα τέσσερα όπως π.χ την Σαντορίνη η την Μύκονο. Η κρουαζιέρα είναι πολυσυλλεκτικό προϊόν. Συνολικά μεταφέρουμε 140 εθνικότητες. Έπρεπε να έρθουμε σε επαφή με την τοπική κοινωνία . Να δούμε  τι θέλουν και τι μπορούμε να τους προσφέρουμε . Η Σάμος είναι ένας πραγματικός θησαυρός. Συνδυάζει παραλίες, φύση, οινογαστρονομία. Πυλώνες που ταυτίζονται με τους πυλώνες της CELESTYAL CRUISES. Το 2017 η εταιρεία μας θα συμμετέχει σε 65 εκθέσεις σε όλο τον κόσμο. Η Σάμος θα είναι ένα από τα 12 νησιά που θα προσεγγίζουμε  και θα διαφημιστούν και μάλιστα το πιο πλήρες» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Νάγος.

«Ευχαριστώ που μας βοηθήσατε να μεγαλώσουμε την εικόνα της Ελλάδας  προς τα έξω» δήλωσε ο κ. Αναστασιάδης   απευθυνόμενος στους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και των παραγωγικών φορέων του νησιού που είχαν κατακλίσει την αίθουσα τηλεδιάσκεψης της Π. Ε Σάμου. Ο κ. Αναστασιάδης  τόνισε ότι η Ελλάδα δεν έχει προβάλει αρκετά τους προορισμούς της σε σχέση με άλλους προορισμούς του εξωτερικού που δουλεύουν όλο το χρόνο.  «Για να μπορέσει η Ελλάδα να γίνει πρώτος προορισμός πρέπει να αλλάξουν νοοτροπία οι Έλληνες και να στοχεύσουν στο να γίνει η κρουαζιέρα προϊόν για όλο το χρόνο» είπε χαρακτηριστικά. Να σημειώσουμε ότι φέτος οι προσεγγίσεις της εταιρεία θα ξεκινήσουν από τον Μάρτιο και θα ολοκληρωθούν τον Οκτώβριο.

Στην συνέχεια   ανακοινώθηκε ο νικητής του διαγωνισμού φωτογραφίας για τα πλοία της εταιρείας , Μανόλης Ζάννης  που κέρδισε μια εβδομαδιαία κρουαζιέρα . Δώρα στα στελέχη της εταιρείας προσέφεραν , ο εμπορικός σύλλογος Σάμου, ο σύλλογος επαγγελματιών Πυθαγορείου ένα πήλινο πλοιάριο από τον Τίμο Χατζηλαγό , ο πολιτιστικός Σύλλογος Πυθαγορείου Λυκούργος ένα dvd με εκδήλωση του συλλόγου , ο ηγούμενος  της Μονής Αγίας Ζώνης ένα βιβλίο με την ιστορία των μοναστηριών της Σάμου, ο πρόεδρος του ΕΟΣ Σάμου το νέο nectar της Σάμου, ο δήμαρχος Σάμου  προσέφερε τοπικά προϊόντα και το βιβλίο της υποψηφιότητας της Σάμου για την πολιτιστική πρωτεύουσα το 2021. Τέλος ο αντιπεριφερειάρχης δώρισε στα στελέχη της εταιρείας έναν χάρτη της Σάμου του 1839.