Τα Νησιά των συνόρων μας, τα Νησιά της καρδιάς μας : Κάθε Κυριακή στο COSMOTE HISTORY!

Η νέα σειρά συμπαραγωγής COSMOTE TV, σε σκηνοθεσία Σταμάτη Τσαρουχά, έρχεται στις οθόνες μας για δυο ολόκληρους μήνες, τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο.

Το μεγάλο αφιέρωμα μας ταξιδεύει στα παραμεθόρια νησιά των συνόρων μας. Αρχίζοντας τον Ιανουάριο, από το βορρά με τα δύο ακροτελεύτια, τη Σαμοθράκη και τη Λήμνο, και συνεχίζει στα επόμενα με τη Λέσβο και τη Χίο. Ο κύκλος αυτός κλείνει με το 4ο κατά σειρά, το νησί της Σάμου.

Ο Φεβρουάριος ξεκινά με το 5ο επεισόδιο της σειράς ανακαλύπτοντας τηνΛέρο, την Κάλυμνο και την Τέλενδο. συνεχίζει νοτιότερα στη Κω και τη Σύμη ενώ στο 7ο επεισόδιο επισκεπτόμαστε τη Ρόδο και την Χάλκη.  Η σειρά ολοκληρώνεται με την Τήλο, την Κάρπαθο, αφήνοντας συμβολικά τελευταίο, το ακριτικό μας Καστελόριζο.

Τα πολύτιμα αυτά πετράδια του Ανατολικού Αιγαίου είναι συνυφασμένα με την ιστορία της υπόλοιπης χώρας, αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης. Αποτελούν ένα ζωντανό μνημείο, που καθρεφτίζεται η μακραίωνη ιστορία και ο ανεξίτηλος ελληνικός πολιτισμός, καθώς εδώ, όπως και στην απέναντι Ιωνική ακτή δημιουργήθηκε  η βάση του Αιγιακού και κατ’ επέκταση του ελληνικού και ευρωπαϊκού πνεύματος. Εδώ γεννήθηκε η επική και λυρική ποίηση,  εδώ θεμελιώθηκε η φιλοσοφία, που έθεσε τις βάσεις της επιστημονικής σκέψης. Εδώ μεγαλούργησαν οι πρώτοι μεγάλοι Έλληνες ιστορικοί και ποιητές.

Η ιστορία των νησιών αυτών πηγάζει απο τα βάθη των αιώνων. Ο αρχαιολογικός τους πλούτος εντυπωσιάζει, καθώς το παρελθόν ζωντανεύει μέσα  από τους πλούσιους διασωθέντες αρχαιολογικούς χώρους, τα μουσεία των κλασικών και ελληνιστικών χρόνων, αλλά και τα μνημεία της βυζαντινής περιόδου, με τις εκκλησίες και τα περίφημα ψηφιδωτά, που με τα μεταβυζαντινά κάστρα του μεσαίωνα προσδίδουν μία πρωτόγνωρη γοητεία. Η επιβλητική αρχιτεκτονική τους και η μυστηριώδης ατμόσφαιρα των μεσαιωνικών χρόνων, δημιουργούν εκπληκτικές εικόνες, οι οποίες συναρπάζουν.  Όλα αυτά μαζί με την νεότερη θαυμάσια αρχιτεκτονική δόμηση των νησιώτικων οικισμών, και τα υπέροχα γεωφυσικά τους γνωρίσματα, τα Νησιά των Συνόρων μας, συνεχίζουν να αποτελούν τα κέντρα του ελληνικού πολιτισμού.

Μη χάσεις την ευκαιρία να περιηγηθείς μόνο με το COSMOTE HISTORY σε αυτό το μακρύ οδοιπορικό στην συνοριακή ακτογραμμή των νησιών της καρδιάς μας!

Δείτε το τρέιλερ  του 2ου κύκλου