ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η οινογαστρονομική και τουριστική παρουσίαση της Σάμου, ως ελκυστικού προορισμού, στον ιδιαιτέρως διαμορφωμένο χώρο του DE KOOKFABRIEK στο Άμστερνταμ. Η διαδραστική αυτή παρουσίαση σχεδιάστηκε για να αναδείξει τη μοναδικότητα του νησιού της Σάμου, στην πολλά υποσχόμενη Ολλανδική αγορά και υλοποιείται σε συνεργασία με το Γραφείο ΕΟΤ στις Κάτω Χώρες, την Πρέσβη της Ελλάδας στην Ολλανδία, την Ένωση Ξενοδόχων Σάμου και τον ΕΟΣ Σάμου με την υποστήριξη παραγωγών της Σάμου.

Ο Σαμιώτης chef Aνδρέας Λαγός παρουσίασε την αυθεντική σαμιώτικη κουζίνα, μέσα από ένα live cooking workshop στο οποίο συμμετείχαν δημοσιογράφοι εφημερίδων, περιοδικών και ιστοσελίδων, τουριστικοί πράκτορες και bloggers. Ταυτόχρονα, πραγματοποιήθηκαν τουριστικές παρουσιάσεις για το νησί της Σάμου μέσω οπτικοποιημένων ξεναγήσεων. Όλο το μενού που παρουσιάστηκε και προσφέρθηκε δημιουργήθηκε από τον chef του Doryssa Seaside Resort, Γιώργο Σακούλη σε συνεργασία με τον chef Ανδρέα Λαγό τους οποίους ευχαριστούμε ιδιαίτερα για την προθυμία και τη μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλλαν.

Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου εκπροσωπήθηκε από την Αντιδήμαρχο κυρία Κάιλα και τα στελέχη της Διεύθυνσης Πολιτισμού, Τουρισμού και Άθλησης κ. Νόπη Ροδίτη, κ. Κωνσταντίνο Κτίστου και την ειδική συνεργάτη κ. Πηγή Κνήτη. Ευχαριστούμε πολύ όλους όσους συμμετείχαν και συγκεκριμένα το γραφείο του ΕΟΤ στις Κάτω Χώρες και τη διευθύντρια κυρία Άτζελα Τζίφα, τον ΕΟΣ Σαμου ο οποίος εκπροσωπήθηκε από την κυρία Μαργαρίτα Ικαρίου, την Ένωση Ξενοδόχων Σάμου και συγκεκριμένα τον όμιλο Doryssa για την πλήρη κάλυψη της αποστολής του chef, τους δυο chef Ανδρέα Λαγό και Γιώργο Σακούλη και τις επιχειρήσεις των κυρίων Γαρουφαλή, Γιοκαρίνη, Ζαρμπάνη, Φρατζέσκου και Μάρκου.

Η παρουσίαση ολοκληρώθηκε με την κλήρωση ενός ταξιδιού εξοικείωσης επιλεγμένων επισκεπτών (travel agents & media) στη Σάμο, στο οποίο ο ΕΟΤ θα καλύψει τα αεροπορικά εισιτήρια.