Στο πλαίσιο του διαγωνισμού φωτογραφίας «Photo of the Year/Election 2017» που διοργανώνει το Γραφείο ΕΟΤ Κάτω Χωρών και θα πραγματοποιηθεί από την πλατφόρμα επαγγελματιών τουρισμού «Travelution.nl» επισκέφτηκε την Σάμο  από 24 έως 28 Οκτωβρίου η κα Jacqueline Moen, της ταξιδιωτικής αλυσίδας ανεξάρτητων πρακτόρων Travel Club Ολλανδίας,

Η Σάμος επιλέχθηκε από το Γραφείο ΕΟΤ Κάτω Χωρών και το Travelution ως ένας από τους τρεις προορισμούς, που επισκέφθηκαν τρεις επιλεγμένοι τουριστικοί πράκτορες, με στόχο την ανάδειξή τους σε δημοφιλείς προορισμούς στην ολλανδική αγορά.

Οι φωτογραφίες που προέκυψαν από το ταξίδι εξοικείωσης θα δημοσιευθούν σε ένα ειδικό αφιέρωμα στο περιοδικό Travelution και θα προωθηθούν ηλεκτρονικά σε όλους τους συνδρομητές της πλατφόρμας τον Δεκέμβριο 2017, παράλληλα με τη δημιουργία άλμπουμ στο Facebook και στο Pinterest.

Για τη φωτογραφική κάλυψη του νησιού, την κα. Moen συνόδευε σε όλη τη διάρκεια της επίσκεψής της ο βραβευμένος φωτογράφος, κ. Μανόλης Θράβαλος.

Το ταξίδι πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία της Διεύθυνσης Τουρισμού της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και του ΕΟΤ Κάτω Χωρών, ενώ ο συντονισμός, η επιμέλεια και οργάνωση του προγράμματος υλοποιήθηκε από το Τμήμα Τουρισμού της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου.

 

Η περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με ανακοίνωσή της ευχαριστεί όσους συνέβαλαν στη φιλοξενία και ειδικότερα τις επιχειρήσεις: Samos Hotel, ΕΟΣ Σάμου, Memory rent a car, τα εστιατόρια «Tα κοτόπουλα», «Ελιά», «Άρτεμις», «Το Μαγαζάκι που λέγαμε».