ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

(Συνέδριο ΚΕΔΕ-Π)

 

Στις 21-23 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε το Συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) στο Βόλο. Είδαμε φωτογραφίες, με το Δήμαρχο μας να φωτογραφίζεται με τον Δήμαρχο Βόλου κ. Μπέο και άλλους δημάρχους, αλλά δεν ακούσαμε τίποτα για τις παρεμβάσεις του και τα αιτήματα που έχουμε ως Δήμος.

Δεν μας πληροφόρησε, ότι οι Δήμοι της Ελλάδας είναι στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, γιατί με τον προϋπολογισμό του κράτους που κατέθεσε η κυβέρνηση για το 2023 θα διατεθούν, στους 332 δήμους, λιγότερα χρήματα από πέρυσι και ούτε λόγος βέβαια για τα υπεσχημένα 350 εκ. €  στους Δήμους της χώρας για την αντιμετώπιση της πανδημίας, της ενεργειακής ακρίβειας και των αυξημένων τιμών των υλικών στα κατασκευαστικά έργα.

Δεν ακούσαμε τίποτα για την αντιδημοκρατική εκτροπή του νόμου της  ΝΔ για τις εκλογές στην Αυτοδιοίκηση, όπου η παράταξη του Δημάρχου με το 43% των ψήφων θα παίρνει το 60% των δημοτικών συμβούλων.

Στην τελευταία συνεδρίαση (18/11) του Δημοτικού Συμβουλίου καταθέσαμε την ερώτηση  προς το Δήμαρχο αφού ήταν γνωστό ότι θα πραγματοποιηθεί σε λίγες ημέρες το τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ, γιατί δεν έφερε για συζήτηση το θέμα, ώστε να ακουστούν οι απόψεις και προτάσεις των δημοτικών συμβούλων για την κατάθεση εκ μέρους του, των αιτημάτων ενός Δήμου που έχει υποστεί πολλά και έχει πολλές αδυναμίες  και ελλείψεις, ιδιαίτερα σε προσωπικό.

Κάναμε, παράλληλα, την πρόταση να διοργανωθεί μέχρι την Άνοιξη, ένα Συνέδριο από την Περιφερειακή Ένωση Δήμων  (ΠΕΔ) Βορείου Αιγαίου, όπως έκανε πρόσφατα η ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου.

Ένα Συνέδριο οργανωμένο κατά θεματικές ενότητες και με προσυνέδρια στις έδρες των νομών, ώστε με στοχευμένες επιστημονικές εισηγήσεις να κατατεθούν προτάσεις για την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα νησιά του Βορείου Αιγαίου και  ειδικότερα η Σάμος και να διεκδικηθούν ειδικά αναπτυξιακά προγράμματα και επιπλέον χρηματοδοτικοί πόροι.

Αναμένουμε τις ενέργειες και πρωτοβουλίες της Δημοτικής Αρχής και των αιρετών μας στο ΔΣ της ΠΕΔ Βορείου Αιγαίου.