ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Fast track διαγωνισμοί από τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Μηταράκη

Σήμερα Παρασκευή 21/2/2020 αποφασίζει  για  3 έργα

· «Προπαρασκευαστικές εργασίες περίφραξης και καθαρισμός γηπέδου στο νησί της  Χίου», προϋπολογισμού 1.098.032,83 €

·«Προπαρασκευαστικές εργασίες περίφραξης και καθαρισμός γηπέδου στο νησί της  Λέσβου, προϋπολογισμού 899.434,53 €.

 «Προπαρασκευαστικές εργασίες περίφραξης και καθαρισμός γηπέδου, στην τοποθεσία Ζερβού στο νησί της  Σάμου», προϋπολογισμού 997.576,84 €

Καλεί μόνο 3 φίλιες κατασκευαστικές εταιρείες  (1. ΤΕΡΝΑ ΑΕ, 2. ΜΥΤΙΛΑΙΝΑΙΟΣ ΑΕ, 3. ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ) Και τη Δευτέρα 24/2/2020 θα τους αναθέσει – μοιράσει με κλειστή διαδικασία  τα 3 έργα.

Θαυμάστε τους!!

Κάποιοι περιμένουν για διάλογο…

Δεν καταλαβαίνουν ότι έχουν αποφασίσει να μας θυσιάσουν, να θυσιάσουν τα ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ.

Εμείς ως δημοτική  παράταξη επιμένουμε

–        Άμεση και μαζική αποσυμφόρηση των νησιών με μεταφορά των προσφύγων-μεταναστών στην ηπειρωτική χώρα και ισοκατανομή σε δομές φιλοξενίας με ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης.

–        Απορρίπτουμε ως απαράδεκτες και αντιδημοκρατικές τις επιτάξεις– «αποφασίζουμε και διατάσσουμε» και το σχεδιασμό της κυβέρνησης της ΝΔ για hotspot – φυλακές στα νησιά των 5000+ ανθρώπων.

–        Μόνο μία μικρή δομή σε κάθε νησί για υποδοχή, καταγραφή, ταυτοποίηση με υγειονομική υποστήριξη και μετά προώθηση στην ηπειρωτική Ελλάδα και στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θέλουν να πάνε.

–        Σεβασμό των ανθρώπινων δικαιωμάτων όλων των ανθρώπων  που ζουν στα νησιά είτε είναι μόνιμοι κάτοικοι είτε επισκέπτες είτε αιτούντες άσυλο.